Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» : Οι 400 «πληγές» της μοίρας του- Τεράστιες ελλείψεις προσωπικού

Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» : Οι 400 «πληγές» της μοίρας του- Τεράστιες ελλείψεις προσωπικού       Στις 400 ανέρχονται οι κενές οργανικές θέσεις, όλων των ειδικοτήτων στο νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας». Η άδεια και το ρεπό αποτελεί εδώ και καιρό ξεχασμένη υπόθεση. Ενδεικτική η περίπτωση της Νεφρολογικής Κλινικής όπου έφυγε ένας γιατρός και η Κλινική ανέστειλε τη λειτουργία της με τους ασθενείς να μετακομίζουν στην Παθολογική...
       «Ασχημες συνθήκες δουλειάς, το στρες, το άγχος, την καταπίεση, την υπερ-εντατικοποίηση της δουλειάς, την εξουθενωτική εργασία...»
       Ετσι περιέγραψαν στον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτη Νικολόπουλο τις συνθήκες εργασίας οι συνδικαλιστές, στη συνάντηση μαζί του.
       Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν: Κώστας Πετρόπουλος, Χρήστος Σουγλέρης, Βένη Λιώλη, Ανδρέας Σταματόπουλος, Μπέτυ Μαυρίκη, Κατερίνα Ασλανίδη και Δημήτρης Αναγνώστου.
Συγκεκριμένα τα ζητήματα που έθεσαν ήταν:
ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΑ - ΚΤΙΡΙΑΚΑ.
> Πρόβλημα πρώτης προτεραιότητας η αντιμετώπιση των χωροταξικών προβλημάτων που επιπρόσθετα δημιούργησε η μεταστέγαση του 409 και του Θώρακος.
> Επίσης, ζήτησαν να κατασκευαστούν νέες κτιριακές υποδομές «για τη στέγαση των 150 άστεγων κλινών, τμημάτων και υπηρεσιών, του Φαρμακείου, της αποθήκης, των αποδυτηρίων κ.α.
> Αμεσα επαναπροώθηση διαδικασιών για ανάπτυξη της Ψυχιατρικής Κλινικής.
Σκοπός, είπαν, η ανάπτυξη και λειτουργία, ενός μεγάλου, σύγχρονου και ενιαίου κτιριακού συγκροτήματος, πλήρως εξοπλισμένου, έτσι ώστε εφημερεύοντας εναλλάξ, μέρα πάρα μέρα και επί ίσοις όροις με το ΠΓΝΠ, να καλύπτει πλήρως όλες τις ανάγκες.
ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ
«Αρκεί μια ματιά στα προγράμματα υπηρεσίας όπου τα οφειλόμενα ρεπό και άδειες και οι ακάλυπτες βάρδιες καταμαρτυρούν την τραγικότητα της κατάστασης». Με βάση τον οργανισμό των 400+50 κλινών, καταγράφονται ήδη πάνω από 400 κενές οργανικές θέσεις, όλων των ειδικοτήτων.
        Επίσης, στο εξασέλιδο υπόμνημά τους θέτουν θέμα υποχρηματοδότησης, αλλαγών των επικεφαλής σε τμήματα, περαιτέρω ανάπτυξης του νοσοκομείου και αξιοποίησης των περιουσιακών του στοιχείων.
Της Μαρίνας Ριζογιάννη
Από την Έντυπη Έκδοση Εφημερίδας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
                                                   ......................................................
      Διαβάστε ολόκληρο το 6σέλιδο ΥΠΟΜΝΗΜΑ που καταθέσαμε στον Διοικητή της 6ης Υ.Πε, στον σύνδεσμο που ακολουθεί: https://files.acrobat.com/a/preview/16b84713-3c0a-4674-9e3c-0c6f855007cf

Δεν υπάρχουν σχόλια: