Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ k΄ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΣΗΜΕΡΑ από την ΠΟΕΔΗΝ για την ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ των ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ.

    ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 η ΠΟΕΔΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ Πανελλαδική κινητοποίηση για την μονιμοποίηση του προσωπικού που υπηρετεί με ελαστικές μορφές απασχόλησης στο ΕΣΥ, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ (επικουρικό, κοινοτικά προγράμματα, εργολαβικοί ή πρώην εργολαβικοί εργαζόμενοι), με:
- 24ωρη Πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ για την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ του προσωπικού που υπηρετεί με ελαστικές μορφές απασχόλησης.
- 5ωρη Στάση Εργασίας 10πμ – 3μμ για την ΑΤΤΙΚΗ επίσης για το προσωπικό με ελαστικές μορφές απασχόλησης που μπορεί να επεκταθεί και στο μόνιμο προσωπικό αν τα Σωματεία το επιθυμούν.
- και βεβαίως ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10πμ έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Διεκδικούμε εδώ και τώρα:
• την μονιμοποίησή τους
• την εξόφληση των δεδουλευμένων
• την εκδίωξη των εργολάβων

       Η απόλυση του εν λόγω προσωπικού θα τινάξει στον αέρα την λειτουργία των Νοσοκομείων.
        Οι συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων δεν αποτελεί λύση καθότι υπηρεσίες Επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου αρνούνται να υπογράψουν τα εντάλματα πληρωμής του επικουρικού προσωπικού επικαλούμενοι ότι ξεπέρασαν το 24μηνο απασχόλησης με ανανεούμενες συμβάσεις. Ως εκ τούτου η μόνη λύση είναι η μονιμοποίησή τους. Δεν θα δεχτούμε η κυβέρνηση να δημιουργήσει νέα γενιά συμβασιούχων σε ομηρία στα Νοσοκομεία για ψηφοθηρικούς λόγους.
Σε πολλά Νοσοκομεία συνεχίζουν να είναι εργολάβοι στις υποστηρικτικές υπηρεσίες. Πίνουν το αίμα των εργαζόμενων μη τηρώντας την εργατική νομοθεσία. Πρώην εργολαβικοί εργαζόμενοι που υπηρετούν στα Νοσοκομεία με συμβάσεις έργου είναι απλήρωτοι έξι και επτά μήνες.
Πολλά Νοσοκομεία προκήρυξαν ή ετοιμάζονται να προκηρύξουν διαγωνισμούς για την σύναψη συμβάσεων εργασίας στις υποστηρικτικές υπηρεσίες. Οι μισοί και πλέον εργαζόμενοι θα βρεθούν απολυμένοι.
Διεκδικούμε την εκδίωξη των εργολάβων και μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: