Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ της ΠΟΕΔΗΝ στον ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΝΑΞΟΥ.

Κυρία Εισαγγελέα,
            Στις 7/3/2017 κατατέθηκε στην Εισαγγελία Νάξου ενυπόγραφο ΥΠΟΜΝΗΜΑ των Ιατρών του Νοσοκομείου Θήρας, το οποίο σας κοινοποιούμε, στο οποίο περιγράφουν τις τραγικές ελλείψεις Ιατρικού Προσωπικού του Νοσοκομείου και επισημαίνουν ότι η λειτουργία του Νοσοκομείου, ως και οι εφημερίες αυτού, καθίστανται ανασφαλείς και τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των Ασθενών και η υγεία των Ιατρών.
            Αν και πέρασαν 4 μήνες από την κατάθεση του υπομνήματος και ένα χρόνο από τα εγκαίνια του Νοσοκομείου,  η κατάσταση παραμένει το ίδιο επισφαλής λόγω της υποστελέχωσης κάτω του ορίου ασφαλείας.
            Οι κάτοικοι της Σαντορίνης και οι εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες που την επισκέπτονται κάθε χρόνο έχουν δικαίωμα καλύτερης και ποιο ασφαλούς περίθαλψης.
Παρακαλούμε να επισπεύσετε την προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες όπου υπάρχουν.
            Σας καταθέτουμε το σημερινό Δελτίο Τύπου που περιγράφει την σημερινή κατάσταση σε ιατρική στελέχωση του Νοσοκομείου, που ουδόλως διαφέρει από το κατατεθειμένο σε εσάς υπόμνημα των Ιατρών στις 7-3-2017.
            Είμαστε στη διάθεσή σας προκειμένου να κληθούμε να καταθέσουμε.
            Σας επισημαίνουμε ότι η αγωνία των Ιατρών είναι έκδηλη καθότι φοβούνται ότι μπορεί να συμβούν τα χειρότερα, εξαιτίας της υποστελέχωσης και της εργασιακής εξουθένωσης.
Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: