Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Ενημέρωση για την χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ του Νοσοκομείου από τoν ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ σ' αυτό ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ ΚΩΣΤΑ.

  Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ του Νοσοκομείου, όπου συζητήθηκαν και τα 39 θέματα της ημερήσιας διάταξης (37 οικονομικά, 2 Διοικητικά) και 1 εκτός ημερησίας, δεσπόζουν:
1. Στο πρώτο θέμα που αφορούσε την έγκριση πληρωμής κάποιων τιμολογίων,  η έγκριση της πληρωμής  των εξόδων των εγκαινίων, όπου πέραν των χορηγιών αυτά ανήλθαν στο ποσό των 3.400 €.
2. Την έγκριση δαπανών σε δικηγόρους ύψους 6.500 € περίπου, θέμα όπου ο εκπρόσωπός μας στο Δ.Σ έθεσε το ζήτημα της πρόσληψης Νομικού Συμβούλου, ζητώντας εξηγήσεις για το πάγωμα τις σχετικής διαδικασίας που ήδη είχε ξεκινήσει με την προηγούμενη σύνθεση του Δ.Σ, αλλά και ενημέρωση για την συνέχεια αυτής, όπου πήρε την διαβεβαίωση ότι θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβρη.
3. Την έγκριση της κίνησης νέων διαδικασιών για την συνέχεια ανάθεσης μέρους της φύλαξης στην ιδιωτική ασφάλεια, για ακόμη ένα τρίμηνο (16/8-15/11/17) και προϋπολογισμό κόστους που ανέρχεται στο ύψος των 24.600 €. Στο θέμα αυτό ο εκπρόσωπός μας στο Δ.Σ, ζήτησε εξηγήσεις για την μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει στην προκήρυξη του διαγωνισμού για τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, όπου η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι τώρα που ολοκληρώθηκε η σχετική και αναγκαία οικονομοτεχνική μελέτη θα σταλεί το θέμα στον ΑΣΕΠ, για την σχετική έγκριση. Άρα όπως αντιλαμβάνεστε έχουμε δρόμο ακόμη γι αυτήν την διαδικασία και αυτά συμβαίνουν λόγω της εξ ιδίων πόρων μεταστέγασης, κίνηση που άδειασε τους κωδικούς του προϋπολογισμού, με άμεση συνέπεια κυρίως και πρωτίστως στα αιτήματα των Εργαζόμενων. Στα αιτήματα που έχουν να κάνουν με την προμήθεια της μηχανής-σκούπας στη καθαριότητα, το καράκι των Εργατών για την  μεταφορά των υλικών, το αναβατόριο του Νεκροτομείου, τις στολές, ακόμη και στην καταβολή των  περικοπών στις Αργίες-νύκτες των παρελθόντων ετών, που καλείται το Νοσοκομείο να καταβάλει εξ ιδίων πόρων. Ζητήματα που θα μας απασχολήσουν ΕΝΤΟΝΑ από Σεπτέμβρη.    
4. Την κίνηση της διαδικασίας για την στολή στο προσωπικό της Ασφάλειας και του Θυρωρείου, όπως οι κείμενες διατάξεις ορίζουν και όχι όπως έγινε με το μπλουζάκι που πρόσφατα έτσι επιπόλαια και ερήμην όλων παραγγέλθηκε γι αυτούς, διαδικασία για την οποία υπήρξε και σχετική επιστολή του Σωματείου μας. Δοθείσης της ευκαιρίας ο εκπρόσωπός μας στο Δ.Σ του Νοσοκομείου, ζήτησε ΑΜΕΣΑ να επανέλθει το κυκλικό ωράριο εργασίας στους θυρωρούς όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις και όπως αναφέρει σε σχετική επιστολή του το Σωματείο, καθώς επίσης και την ΑΜΕΣΗ κίνηση των διαδικασιών   χορήγησης στολών, όπως έχει ζητηθεί και με σχετική επιστολή του Σωματείου, όπου και όπως αυτή προβλέπεται, βάσει των κείμενων διατάξεων.

                              Ο Εκπρόσωπος των Εργαζόμενων στο Δ.Σ του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ

                                                  ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ  ΚΩΣΤΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: