Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

15 εκατ. – 1,4 εκατ. = 13,6 εκατ. ευρώ | Τα υπόλοιπα πού είναι;

    Λίγο πριν από τα νέα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζει, λίγο πριν από την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και της υφαρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε διάγγελμά του, χθες, εξήγγειλε το… κοινωνικό μέρισμα προς τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους οικονομικά αδύναμους πολίτες.
    Μάλιστα, κομπορρημονώντας, είπε ότι το ποσό που θα μοιράζει η κυβέρνηση θα είναι διπλάσιο από πέρυσι: 1,4 εκατ. ευρώ σε 3,4 εκατομμύρια πολίτες έναντι 617 εκατ. ευρώ σε περίπου 1,5 εκατ. συνταντιούχους το 2017.
     Από τα 1,4 εκατ. ευρώ, όμως, σχεδόν τα μισά θα πάνε στην ενίσχυση της ΔΕΗ για το κοινωνικό τιμολόγιο και την επιδικασμένη οικονομική υποχρέωση της κυβέρνησης να επιστρέψει στους συνταξιούχους το ποσό των παράνομων κρατήσεων υπέρ υγείας (επιστροφή αναδρομικών, δηλαδή, που βάφτισε μέρισμα).
     Μάλιστα, αν παρατηρούσε κανείς, την ώρα που ανέφερε τα παραδείγματα με το τι θα πάρει κάποιος «δικαιούχους», θα νόμιζε πως… πρόκειται για παρουσιαστή πρωινής εκπομπής που διαβάζειπινακάκια. Τουλάχιστον αυτό έβλεπε ο ταξικός «αποστάτης».
     Επί της ουσίας: Από πού προέρχονται αυτά τα χρήματα; Μήπως από το «ματωμένο» πρωτογενές πλεόνασμα; Μήπως από τις περικοπές συντάξεων, μισθών, χρηματοδότησης σε νοσοκομεία και άλλες κοινωνικοπρονοιακές δομές; Μήπως από τη μη επιστροφή φόρων και εκπληρώσεων προς τους ιδιώτες; Μήπως από την υπερφολόγηση που γονάτισε –έως και εξαφάνισε- τους μικρομεσαίους, κάτι που έχουν παραδεχθεί άλλωστε οι υπουργοί επί των Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής του Γιώργος Χουλιαράκης;
      Είναι «success story» και χριστουγεννιάτικος «μποναμάς» τα 1,4 δισ. ευρώ που θα μοιράσει, από τη στιγμή που –επί των ημερών του- έχει κυριολεκτικά αρπάξει από τους εργαζομένους, τους εργαζομένους, το λαό, μέσω μέτρων, περίπου 15 δισ. ευρώ;
Και για ποιανών «ανακούφιση» και «δίκαιη ανάπτυξη» μίλησε από το διάγγελμά του ο πρωθυπουργός; Των ολιγαρχών και του κεφαλαίου;
       Γιατί για τους (φθηνούς) εργαζομένους και τους (φθηνούς) συνταξιούχων σίγουρα δε μιλούσε. Αυτοί ζουν καθημερινά στο πετσί τους τη βαρβαρότητα των μνημονίων και των πολιτικών που απορρέουν από αυτά, τις οποίες με θρησκευτική ευλάβεια και χειρουργική ακρίβεια υλοποιεί ο ίδιος και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
      Και όσο για την «έξοδο από τα μνημόνια το 2018» μόνον ως ανέκδοτο αντίστοιχο του «εξωγήινου του Μητσοτάκη» μπορεί να εκληφθεί διότι υπάρχουν δύο μνημόνια δικά του, το 3ο και το 4ο, καθώς και δεκάδες εφαρμοστικοί νόμοι και εγκύκλιοι που τον διαψεύδουν.
Αλλά υπάρχει και κάτι άλλο που τον διαψεύδει και αρχίζει να… αιωρείται πλέον πάνω από τη χώρα: και αυτό λέγεται «ρήτρα μη επιστροφής» (εδώ περισσότερα).
Aναδημοσίευση από ergasianet.

Δεν υπάρχουν σχόλια: