Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Δημόσιο: Στα μέσα Νοεμβρίου ξεκινά η “κινητικότητα”

        Στα μέσα Νοεμβρίου θα αναρτηθούν οι διαθέσιμες θέσεις για την πρώτη φάση κινητικότητας στο Δημόσιο, σύμφωνα με πληροφορίες του epoli.gr. Οι ενδιαφερόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι θα μπαίνουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα με κωδικό, προκειμένου να βλέπουν τις διαθέσιμες θέσεις, τα προσόντα που απαιτούνται και τη μοριοδότηση για να κατακτήσουν μια καλύτερη θέση.
        Για το θέμα πρόκειται να συνεδριάσει εκ νέου η Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας την 10η Νοεμβρίου.
        Σύμφωνα με τις πληροφορίες του epoli.gr, η Επιτροπή πρόκειται να εξετάσει τον όγκο των αιτημάτων των υπηρεσιών των Υπουργείων για πλήρωση των θέσεων και το αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η διαδικασία μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Η πιθανότερη ημερομηνία έναρξη του προγράμματος κινητικότητας είναι η 13η Νοεμβρίου. Οπότε και οι δημόσιοι υπάλληλοι θα μπορέσουν να υποβάλουν τα στοιχεία τους για να ενταχθούν στο σύστημα κινητικότητας.
        Μέχρι στιγμής εννιά (9) Υπουργεία και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχουν εκδώσει ΦΕΚ και έχουν στείλει στοιχεία στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ενώ σε εξέλιξη είναι η έκδοση των ΦΕΚ για τα υπόλοιπα Υπουργεία. Στους δε Δήμους υπάρχει καθυστέρηση.
   Με βάση τα δημοσιευμένα ΦΕΚ, οι οργανικές θέσεις έχουν προσδιοριστεί ως εξής:
  • Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (698 θέσεις),
  • Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (1.682 θέσεις),
  • Υπουργείο Υγείας (662 θέσεις),
  • Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής (1.626 θέσεις),
  • Υπουργείο Δικαιοσύνης (292 θέσεις),
  • Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών (1.900 θέσεις),
  • Υπουργείο Τουρισμού (732 θέσεις),
  • Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (1.082 θέσεις),
  • Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης (425 θέσεις),
  • Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (13.332 θέσεις).
        Σύμφωνα με πληροφορίες του epoli.gr, τα αιτήματα των 9 Υπουργείων ξεπερνούν κατά πολύ τα 804, που ανακοινώθηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Κινητικότητας.
Τα πρώτα 804 αφορούσαν κατά 444 τους φορείς των Υπουργείων και την ΑΑΔΕ και ακόμη 360 τις αποσπάσεις.
        Όπως εξηγούν στο epoli.gr υπηρεσιακοί παράγοντες, “το γεγονός ότι υποβλήθηκε ένα αίτημα από έναν φορέα του Δημοσίου, δεν σημαίνει ότι θα ικανοποιηθεί, γιατί πρέπει προηγουμένως να εξεταστεί το περίγραμμα θέσης”. Έτσι, στην ερχόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Κινητικότητας θα προσδιοριστούν επ’ ακριβώς τα κριτήρια. Πάντως, από τα αιτήματα των Υπουργείων, προκρίνονται αυτά τα 9, που έχουν καταγράψει κενές οργανικές θέσεις και περιγράμματα θέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: