Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

ΠΟΕΔΗΝ: Γ.Ν. Άρτας Χειρουργεία στα τυφλά λόγω έλλειψης αξονικού.

• Χειρουργεία στα τυφλά λόγω έλλειψης αξονικού
• Χαλασμένα ασανσέρ. Κινδύνεψαν άνθρωποι
• Χωρίς ζεστό νερό
• Τα ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ να δοθούν στα Νοσοκομεία για προσλήψεις, ανανέωση, συντήρηση, συμπλήρωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και κάλυψη λειτουργικών δαπανών
       Στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας η έλλειψη κονδυλίων είναι εμφανής. Το Νοσοκομείο δεν έχει κονδύλια για να καλύψει τις δαπάνες για συντήρηση, ανανέωση των υποδομών και του εξοπλισμού.
Θυμηθείτε το καλοκαίρι διακόπηκαν τα χειρουργεία λόγω έλλειψης κονδυλίων. Τότε ο Διοικητής του Νοσοκομείου και τι δεν είπε για την ΠΟΕΔΗΝ.
Ποια είναι η κατάσταση σήμερα:
ΑΞΟΝΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ
     Ο Αξονικός Τομογράφος είναι χαλασμένος εδώ και ένα μήνα. Ο ιδιωτικός της πόλης δεν λειτουργεί!!!
      Οι ασθενείς και τα έκτακτα περιστατικά διακομίζονται στην Πρέβεζα, τα Ιωάννινα για αξονική τομογραφία. Ταλαιπωρούνται, κινδυνεύει η ζωή τους.
Αναφέρουμε ένα τραγικό παράδειγμα.
      Το Σάββατο το βράδυ 4/11/2017 24χρονος είχε πτώση από μεγάλο ύψος. Διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Άρτας με σοβαρά τραύματα (κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις). Ο Αξονικός δεν λειτουργούσε. Οι γιατροί δεν είχαν επιλογή. Η κατάσταση του ασθενούς δεν επέτρεπε την διακομιδή για αξονική στα Ιωάννινα.
      Διερεύνησαν στα τυφλά χειρουργικά τον ασθενή για εσωτερική αιμορραγία με μεθόδους που παραπέμπουν σε εποχές πριν ανακαλυφθούν τα διαγνωστικά μηχανήματα. Τελικά υπήρχε εσωτερική αιμορραγία. Χειρουργήθηκε και σώθηκε ο ασθενής. Συγχαρητήρια στους γιατρούς. Με την επαγγελματική ευσυνειδησία και την επιστημονική κατάρτιση που διαθέτουν έσωσαν τον ασθενή. Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για την Διοίκηση του Νοσοκομείου που άφησε το Νοσοκομείο χωρίς αξονικό.
ΑΣΑΝΣΕΡ ΣΑΝ ΤΟΥ ΑΧΕΠΑ
      Τα ασανσέρ του Νοσοκομείου το τελευταίο ενάμιση χρόνο συνεχώς εμφανίζουν βλάβες.
Οι ασθενείς ταλαιπωρούνται ακόμη και όσοι μεταβαίνουν από τους θαλάμους στο χειρουργείο προκειμένου να χειρουργηθούν.
      Οι ασθενείς, συνοδοί και προσωπικό ταλαιπωρούνται ανεβοκατεβαίνοντας τις σκάλες. Θέλουν αντικατάσταση οι μηχανισμοί. Γίνονται μικροεπισκευές και πάλι σε λίγες ημέρες χαλάνε. Όταν είναι χαλασμένα όπως την προηγούμενη εβδομάδα, στο ίδιο ασανσέρ που μεταφέρονται ασθενείς με φορεία, μεταφέρονται σκουπίδια, τρόφιμα. Δείτε φωτογραφίες.
      Δευτέρα 6/11/2017. Προσωπικό κλείστηκε στο ασανσέρ των φορείων το οποίο επί μισή ώρα πηγαινοερχόταν από τον τέταρτο όροφο στο υπόγειο. Κατατρόμαξαν. Φοβούνται πια να χρησιμοποιήσουν το ασανσέρ.
Πού είναι τα χρήματα για συντήρηση;
ΧΩΡΙΣ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.
      Ζεστό νερό στο Νοσοκομείο Άρτας έχει μόνο το πρωί. Το απόγευμα – νύκτα πώς θα κάνουν μπάνιο οι ασθενείς; Αυτό γίνεται για οικονομία στο πετρέλαιο.
Αυτά δεν τα λέει μόνο η ΠΟΕΔΗΝ αλλά και το Σωματείο των Εργαζομένων.
Σας κοινοποιούμε ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων και φωτογραφίες με το ασανσέρ.
Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ
....................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: