Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Έρχονται οι κρίσεις των γιατρών στα Νοσοκομεία! Όλες οι λεπτομέρειες

          Ξεπαγώνουν οι διαδικασίες για να ενεργοποιηθούν πλήρως τα Συμβούλια Κρίσης και Επιλογής Ιατρών Ε.Σ.Υ.
       Ήδη η αρχή έγινε από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας καθώς με υπουργική απόφαση που αναρτήθηκε στη διαύγεια ορίστηκαν τα νέα μέλη.
       Σύμφωνα με πληροφορίες έπονται αλλαγές στα Συμβούλια Κρίσης και Επιλογής Ιατρών Ε.Σ.Υ. και στις υπόλοιπες έξι Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας, (ΥΠΕ) καθώς η πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας σκοπεύει να υπάρξει ενιαία αντιμετώπιση στον τρόπο και τους χρόνους αξιολόγησης των γιατρών που σε αυτή την περίοδο διαφέρουν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο.
Προσλήψεις εξπρές
      Εξάλλου στους σχεδιασμούς του υπ. Υγείας είναι και οι προσλήψεις 2500 το επόμενο διάστημα γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία με διαδικασίες εξπρές προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες.
       Εξάλλου ο κ. Κικίλιας έχει δηλώσει ότι χρειάζονται τουλάχιστον τρεις νοσηλευτές ανά γιατρό και για κάθε κλίνη στις ΜΕΘ. Διαβάστε ΕΔΩ τι είπε: Κικίλιας: Σε 5 μήνες μέσω ΑΣΕΠ και ηλεκτρονική πλατφόρμα οι προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στα Νοσοκομεία!
        Στο πλαίσιο αυτό πρώτη προτεραιότητα για τον κ. Κικίλια είναι η ενίσχυση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών και των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: