Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

ΠΟΕΔΗΝ: Τραγική έλλειψη Παιδιάτρων στο Νοσοκομείο της Σάμου. Για να μπαλώσουν τρύπες στο Νοσοκομείο αφήνουν το μισό πληθυσμό της Σάμου χωρίς Παιδίατρο μετακινώντας τον Παιδίατρο του Κ.Υ. Καρλοβασίου.

        Τραγική έλλειψη Παιδιάτρων στο Νοσοκομείο της Σάμου. Για να μπαλώσουν τρύπες στο Νοσοκομείο αφήνουν το μισό πληθυσμό της Σάμου χωρίς Παιδίατρο μετακινώντας τον Παιδίατρο του ΚΥ Καρλοβασίου.
      Σας κοινοποιούμε απόφαση της Διοίκησης που αναφέρεται στην τραγική κατάσταση και την παρέμβαση στον Εισαγγελέα για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών.

      Το καλοκαίρι αναδείξαμε μεταξύ άλλων στη Σάμο (έλλειψη ασθενοφόρων, προσφυγικό) την τραγική έλλειψη Παιδιάτρων στο Νοσοκομείο.
      Μία Παιδίατρος υπηρετεί στο Νοσοκομείο εδώ και ένα χρόνο. Πρέπει να βρίσκεται νυχθημερόν στο Νοσοκομείο, καθότι διαθέτει Παιδιατρική Κλινική 7 κλινών που πολλές φορές είναι ασφυκτικά γεμάτη. Βάζει και ράντζα λόγω του κατακλυσμού του νησιού από πρόσφυγες και μετανάστες.
15 Οκτωβρίου 2019, η Παιδιατρική κλινική νοσήλευε 15 παιδιά κυρίως προσφυγόπουλα που έπασχαν από γαστρεντερίτιδα. Η Διοίκηση περιγράφει σε απόφαση την τραγική κατάσταση και παρεμβαίνει στον Εισαγγελέα για τις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών. Το Σωματείο Εργαζομένων διαμαρτυρήθηκε πολλές φορές στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια, ζητώντας την κάλυψη της Παιδιατρικής Κλινικής με Παιδιάτρους.
Η μοναδική Παιδίατρος είναι σε απόγνωση. Βρίσκεται στο Νοσοκομείο νυχθημερόν. Αποσπασματικά μετακινούνται για λίγες ημέρες κάποιοι Παιδίατροι από άλλα Νοσοκομεία και αυτό συνέβη ελάχιστες φορές.
Προχθές έληξε η πενταήμερη απόσπαση Παιδιάτρου από το Νοσοκομείο της Νίκαιας. Δεν κατάφερε όμως να ξεκουράσει την Παιδίατρο, αφού η Κλινική ήταν ασφυκτικά γεμάτη.
Το Νοσοκομείο εξυπηρετεί μόνο επείγοντα περιστατικά. Εμβολιασμοί παιδιών, βεβαιώσεις υγείας για τα σχολεία, οι γονείς είναι υποχρεωμένοι να απευθύνονται και να πληρώνουν από τις τσέπες Ιδιώτες γιατρούς.
Η λύση που βρέθηκε από την 2η Υγειονομική Περιφέρεια δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα. Ο μοναδικός Παιδίατρος του Κέντρου Υγείας Καρλοβασίου Σάμου που είναι και Διευθυντής του Κέντρου Υγείας, μετακινήθηκε στο Νοσοκομείο.
Σας κοινοποιούμε την απόφαση.
Ο εν λόγω γιατρός, ήταν 7 χρόνια αποσπασμένος στο Νοσοκομείο της Σάμου. Το Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου εξυπηρετεί το μισό πληθυσμό της Σάμου (15.000) και τώρα μένουν χωρίς Παιδίατρο. Κάνει Πρωτοβάθμια περίθαλψη, εμβολιασμούς στα παιδιά χορηγεί βεβαιώσεις για τα σχολεία. Τώρα τίποτα.
Ο Παιδίατρος του Καρλοβασίου, βλέποντας την κοροϊδία υπέβαλε την παραίτησή του από το Δημόσιο. Το Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου θα μείνει από Διευθυντή και το Καρλόβασι από Παιδίατρο.
Οι Ιδιώτες Παιδίατροι στη Σάμο, κάνουν χρυσές δουλειές. Το καλοκαίρι μετά την ανάδειξη του ζητήματος, έγινε προκήρυξη για την πρόσληψη Παιδιάτρων με μπλοκάκι, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Είναι επιβεβλημένη η παρέμβαση του Υπουργού Υγείας να ανακληθεί η παραίτηση του Παιδιάτρου του Κέντρου Υγείας Καρλοβασίου και το τεράστιο κενό να καλυφθεί με προσλήψεις δύο Παιδιάτρων στο Νοσοκομείο της Σάμου.
Όπως επίσης η αποσυμφόρηση της Σάμου από πρόσφυγες και μετανάστες.

Αρχεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: