Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Καλάβρυτα: Συγκρούση για τις διακομιδές

Καλάβρυτα: Συγκρούση για τις διακομιδές               Για την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΚΑΒ και τις διακομιδές ασθενών στο Δήμο των Καλαβρύτων παρενέβη πρόσφατα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεόδωρος Νασιώτης, προκαλώντας και σχόλιο εκ μέρους της διευθύντριας Νοσοκομείου Καλαβρύτων Ιωάννας Σφυρή.
       "Φανταστείτε, να καλείτε από τα Καλάβρυτα ή από τα γύρω χωριά για ασθενοφόρο και να σας απαντούν ότι θα φθάσει μετά από 1 ώρα (αν περνάει και ο δρόμος). Ζητάμε, να δώσετε άμεση λύση, είτε με στελέχωση του παραρτήματος ΕΚΑΒ Καλαβρύτων, είτε με τη διάθεση των οδηγών - πληρωμάτων και των ασθενοφόρων όπως παλιά, μια λύση που είχε υιοθετηθεί από το ΕΚΑΒ Πάτρας, αλλά 'αναμένουμε' ακόμα την έγκριση από τη Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ" ανέφερε πρόσφατα προς τον υπουργό Υγείας κ.Κικίλια ο Θεόδωρος Νασιώτης, θέτοντας εκ νέου επί τάπητος το ζήτημα με τις διακομιδές στον ορεινό, δυσπρόσιτο και ευρύ σε έκταση Δήμο.
        Αποφάσισα να δημοσιοποιήσω αυτή την επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας γιατί με τον τρόπο αυτόν, αυτός που θα τη διαβάσει, ακούσει, πληροφορηθεί, γίνεται αυτόματα συμμέτοχος του προβλήματος. Ετσι, την επόμενη φορά που θα επισκεφτεί τα Καλάβρυτα, αν, ό μη γένοιτο, του συμβεί κάτι και καλέσει ασθενοφόρο, να ξέρει -όταν του απαντήσουν ότι θα έρθει σε μια ώρα- ποιους θα πρέπει να καθυβρίσει" συνεχίζει. Και καταλήγει προς τον κ.Κικίλια:
       "Η ζωή του 'επώνυμου', δε μιλάω προσωπικά για εσάς αλλά για όλους διαχρονικά, αξίζει περισσότερο από την ζωή τη δική μας που ζούμε στα Καλάβρυτα ή των χιλιάδων ανώνυμων επισκεπτών μας;"
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ
        "Η αποκλειστική ευθύνη των διακομιδών ανήκει στο ΕΚΑΒ. Ο τομέας ΕΚΑΒ Καλαβρύτων, διαθέτοντας 7 διασώστες , καλύπτει εβδομαδιαίως έως και 15, από τις 21, βάρδιες. Η κάλυψη για τις λοιπές βάρδιες γίνεται από τα ασθενοφόρα του ΚΥ Κλειτορίας" ενημερώνει η αναπλ. διοικήτρια κ.Σφυρή, επισημαίνοντας, προς τον κ.Νασιώτη: "Κατανοώντας το πρόβλημα που δημιουργούσε στην πόλη των Καλαβρύτων και της ευρύτερης περιοχής η αντιμετώπιση των περιστατικών από ασθενοφόρο της Κλειτορίας, το Νοσοκομείο Καλαβρύτων από τον Αύγουστο του 2017, καλύπτει τις βάρδιες αυτές, με ελάχιστες εξαιρέσεις, καθώς εξασφάλισε -μέσω δωρεάς- ασθενοφόρο και προχώρησε στην πρόσληψη οδηγών με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ".
      "Μέλημα του Νοσοκομείου αποτελεί η διατήρηση της 24ης κάλυψης της περιοχής από ασθενοφόρο και εργαζόμαστε καθημερινά προς αυτή την κατεύθυνση, ζητώντας την πλήρη στελέχωση του Τομέα ΕΚΑΒ Καλαβρύτων και την ανανέωση των συμβάσεων των οδηγών του Νοσοκομείου" καταλήγει.

Αναδημοσίευση από pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: