Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Θα δοθεί παράταση και σε τρίτο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

    Παράταση των συμβάσεων θα λάβει το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ, που αφορά 4.000 συμβασιούχους που εργάζονται σε νοσοκομεία του ΕΣΥ. To συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι το τρίτο, μετά τις παρατάσεις που θα υπάρξουν για τους ωφελουμένους των κέντρων υποδοχής προσφύγων και της δασοπροστασίας.
       Σύμφωνα με έγκυρες πηγές η κυβέρνηση θα δώσει δύο χρόνια παράταση και οι συμβασιούχοι – ωφελούμενοι του προγράμματος που καλύπτουν θέσεις νοσηλευτών, τραυματιοφορέων, διοικητικών υπαλλήλων και παραϊατρικού προσωπικού, θα παραμείνουν στις θέσεις εργασίας τους σε νοσοκομεία της χώρας. Πρόκειται για συμβασιούχους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και η παραμονή τους στα νοσοκομεία κρίθηκε αναγκαία για την ομαλή λειτουργία τους. Και μάλιστα με δίχρονη ανανεώση των συμβάσεων.
          Σε ό,τι αφορά τις θέσεις, οι 3.000 από τις 4.000 αντιστοιχούν σε νοσηλευτικό προσωπικό για Γενικά Νοσοκομεία, Γενικά Νοσοκομεία-ΚΥ, Πανεπιστημιακά Γενικά Νοσοκομεία, Διοικήσεις Υγειονομικών Περιφερειών, τις Κεντρικές τους Υπηρεσίες, το ΠΕΔΥ και για Κέντρα Υγείας και 700 θέσεις σε διάφορες ειδικότητες. Άλλες 300 θέσεις αφορούν οργανισμούς, εποπτευόμενους από το υπουργείο Υγείας, όπως ο ΕΟΦ, το ΕΚΑΒ, το ΕΚΕΑ, το ΚΕΘΕΑ, ο ΟΚΑΝΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: