Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Ετοιμάζονται ομάδες καθοδήγησης των ασθενών στα νοσοκομεία! Όλες οι λεπτομέρειες

    Ομάδες καθοδήγησης των ασθενών ετοιμάζεται να εγκαθιδρύσει στα νοσοκομεία ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Όπως σημειώνουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr, οι παρεμβάσεις θα γίνουν προκειμένου να βελτιωθεί άμεσα η καθημερινότητα των ασθενών και να μην «ψάχνουν οι πολίτες που ακριβώς θα πάνε όταν μπαίνουν σε ένα Νοσοκομείο».
     Έτσι όπως μεταφέρουν οι πηγές του HealthReport.gr, μέσα στις υποχρεώσεις των νέων Διοικητών των Νοσοκομείων θα είναι να ορίσουν μία συγκεκριμένη ομάδα εργαζομένων οι οποία θα καθοδηγεί τους πολίτες που φθάνουν στα νοσοκομεία από τμήμα σε τμήμα.
      Μέχρι σήμερα η κατάσταση που επικρατεί κατά την άφιξη των ασθενών στα νοσοκομεία, θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί μάλλον άναρχη.
      Δεν είναι τυχαίο ότι ο υπουργός Υγείας έχει δηλώσει, αυτό που λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε, ότι την κατανομή των περιστατικών στα επείγοντα την κάνουν σε πολλά νοσηλευτικά ιδρύματα ακόμη και οι άνδρες των σεκιούριτι. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά: «Υπουργός Υγείας: Αλλάζουν όλα στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών! Τι έρχεται»
     Οι νέες ομάδες που θα δημιουργηθούν θα κληθούν να αποσυμφορήσουν τα νοσοκομεία, αλλά πρωτίστως να διευκολύνουν τους ασθενείς που μπαίνουν σε έναν λαβύρινθο όταν πρωτοφθάνουν σε ένα νοσοκομείο.
Με ευθύνη των Διοικητών
      Οι νέες ομάδες που θα πρέπει να κινούνται ουσιαστικά στις εισόδους των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και στην παραλαβή των ασθενών, θα είναι υπό την επίβλεψη των Διοικητών των Νοσοκομείων οι οποίοι και θα έχουν την τελική ευθύνη για την όποια ταλαιπωρία των ασθενών.
       Με βάση τις οδηγίες που θα δοθούν από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, λένε καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr, έμφαση θα δοθεί στην ταξινόμηση πρώτα των καρδιολογικών περιστατικών καθώς έχει διαπιστωθεί πως σε κάποια νοσοκομεία φθάνουν ακόμη και εμφραγματίες που περιμένουν στους διαδρόμους.
        Ο τρόπος λειτουργίας των ομάδων στα νοσοκομεία θα ελέγχονται συχνά πυκνά από το υπουργείο Υγείας αφού θα ορισθεί και εσωτερικός έλεγχος για την αυστηρή τήρηση των συμφωνηθέντων με την οδό Αριστοτέλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: