Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

ΠΟΕΔΗΝ: Παρέμβαση της ΠΟΕΔΗΝ στο Υπουργείο Εργασίας για να υπάρξει τροποποίηση στον νόμο ώστε το δικαίωμα της σύνταξης να αρχίζει την πρώτη της επόμενης ημέρας της παραίτησης των Δημοσίων Υπαλλήλων από την υπηρεσία τους.

ΑΘΗΝΑ: 4/10/2019                   ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 2095                                                               κο. ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ
Κύριε Υπουργέ,
        Με το Ν. 4554/2018 άρθρο 1 « που επιγράφεται έναρξη και λήξη του δικαιώματος σύνταξης από τον ΕΦΚΑ», το δικαίωμα σύνταξης γήρατος αρχίζει από την πρώτη του επόμενου της υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης μήνα.
        Αυτό σημαίνει ότι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι Υγειονομικοί και Προνοιακοί που ανήκουν στο πρώην συνταξιοδοτικό καθεστώς του Δημοσίου ή το ειδικό καθεστώς του ΙΚΑ χάνουν αρκετούς μήνες από την σύνταξή τους.
       Μετά την δεύτερη παραίτηση των υπαλλήλων προς συνταξιοδότηση το ΔΑΥΚ (Δελτίο Ατομικής και Υπηρεσιακής κατάστασης) με τον υπολογισμό των συντάξιμων αποδοχών με βάση των οποίων εκδίδεται η ανταποδοτική σύνταξη, κοινοποιείται στον ασφαλιστικό φορέα μετά μήνες. Ως εκ τούτω με την εν λόγω διάταξη οι υπάλληλοι χάνουν τη σύνταξη αρκετών μηνών.
       Η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης συνταξιοδότησης από τους υπαλλήλους αμέσως μετά την υποβολή της παραίτησης δεν έχει γίνει γνωστή με αποτέλεσμα όσοι συνταξιοδοτούνται χάνουν τη σύνταξη αρκετών μηνών.
       Θα πρέπει να υπάρξει τροποποίηση στον εν λόγω νόμο ώστε το δικαίωμα της σύνταξης να αρχίζει την πρώτη τη επόμενης ημέρας της παραίτησης των Δημοσίων Υπαλλήλων από την υπηρεσία τους. 
Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: