Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΕΤΙΚΟΙ στο ΑΧΕΠΑ. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ η ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΗ. ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ. ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΥΟ ΚΛΙΝΙΚΩΝ.

      Στο ΑΧΕΠΑ η διασπορά του ιού  στο προσωπικό είναι μεγάλη. Μέχρι τώρα έχουν διαπιστωθεί πάνω από 20 εργαζόμενοι θετικοί. Τα τεστ συνεχίζονται. Οι εργαζόμενοι ανησυχούν. Δουλεύουν και δεν γνωρίζουν αν νοσεί ο  διπλανός τους. Η καρδιολογική κλινική φαίνεται να αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα. 8 συνάδελφοι  γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί  της καρδιολογικής κλινικής θετικοί και ένας ασθενής. Όλο το προσωπικό σε καραντίνα. Το  προσωπικό του ΑΧΕΠΑ  βρίσκεται σε  εξουθένωση. Καλύπτουν οι συνάδελφοι και  τα κενά των νοσούντων 
Συναδέλφων και όσων  είναι σε καραντίνα. Δύο συνάδελφοι νοσηλεύονται με σοβαρά συμπτώματα. Το νοσοκομείο μετατρέπεται σταδιακά σε νοσοκομείο περίθαλψης μιας νόσου. 
ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΝΙΓΡΙΤΑΣ ΣΕΡΡΩΝ:
2 συνάδελφοι (γιατρός, νοσηλευτής)θετικοί στο ΚΟΡΟΝΟΪΟ. 
Ανησυχία  λόγω έλλειψης μέσων και σχεδίου εντοπισμού ασθενών με κορονοϊό. 
ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ:
Σε δύο κλινικές εντοπίστηκαν ασθενείς θετικοί. Στη παθολογική και την χειρουργική. Το περισσότερο προσωπικό των δύο κλινικών σε καραντίνα.  Το υπόλοιπο λιγοστό προσωπικό του νοσοκομείου  καλύπτει τις δύο κλινικές.Στο εν λόγω νοσοκομείο δεν γίνονται τεστ κορονοϊού  σε όλους τους ασθενείς που  εισάγονται.
Έτσι ξεφεύγουν περιστατικά. Συνάδελφος θετική στο κορονοϊό στο γαστρεντερολογικό τμήμα του Ερυθρού. 
Μιχ. Γιαννάκος πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: