Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Με απόφαση του Δ.Σ. του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» το όνομα «Γ. Σιμιγιάτος» στο κτίριο του «Αιμοδότη»

        Μια απόφαση που τιμά τους αγώνες του αείμνηστου ιδρυτή και επί σειρά ετών προέδρου του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Αχαΐας «Ο ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ» έλαβε πρόσφατα το Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας».
         Αποφάσισε τιμητικά να ονομάσει το κτίριο της οδού Βότση στο ύψος της Κανακάρη, όπου γίνονται οι εθελοντικές αιμοληψίες σε «Σπίτι του Εθελοντή Αιμοδότη - Γιώργου Σιμιγιάτου».
        Η πρόταση ήταν του πρώην περιφερειακού συμβούλου Γεράσιμου Φεσσιάν, ο οποίος την είχε στείλει στο Νοσοκομείο και ο διοικητής του Ιδρύματος, Ηλίας Θεοδωρόπουλος την έφερε στο Δ.Σ. και ψηφίστηκε.
         Η απόφαση κοινοποιήθηκε στα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Αχαΐας, τα οποία δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους για την θετική αυτή εξέλιξη.
       Συγκεκριμένα, η πρόεδρος του Δ.Σ. Μαρία Τριπολιτσιώτη ερωτηθείσα από την «Γ» εκφράζει την ευαρέσκεια όλων των εθελοντών αιμοδοτών διότι δικαιώνεται ο αγώνας του ιδρυτή του «Αιμοδότη».
       «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον διοικητή του Νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας» Ηλία Θεοδωρόπουλου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για την απόφασή τους να δώσουν το όνομα του αείμνηστου προέδρου μας στο «Σπίτι του Αιμοδότη» και φυσικά τον κ. Γεράσιμο Φεσσιάν που έλαβε την πρωτοβουλία. Αποτελεί καταξίωση του αγώνα του, έναν αγώνα τον οποίο έχουμε ενστερνιστεί και συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις μας υπηρετώντας την εθελοντική μη αμειβόμενη αιμοδοσία. Εκκρεμεί να τοποθετηθεί και η σχετική επιγραφή τιμής ένεκεν για τον αγώνα του επί 35 ολόκληρα χρόνια» επισημαίνει στην «Γ» η κυρία Τριπολιτσιώτη.
       Να σημειωθεί πως ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Αχαΐας «Ο ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ» συνεχίζει τον αγώνα για την προσέλκυση εθελοντών αιμοδοτών και την συλλογή εθελοντικού μη προσφερόμενου αίματος για τις ανάγκες των ασθενών που έχουν ανάγκη.
      Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη το απόγευμα ο Σύλλογος σε συνεργασία με την Αιμοδοσία του ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» πραγματοποιεί αιμοληψίες τηρώντας αυστηρά τις προϋποθέσεις που ο Νόμος ορίζει, στο κτίριο του Συλλόγου στην συμβολή των οδών Κανακάρη και Βότση, στο κέντρο της Πάτρας.
       Αξίζει να αναφερθεί πως ο «Αιμοδότης» είναι πιστοποιημένο κέντρο για αιμοληψίες όπως και τα τμήματα Αιμοδοσιών των δύο μεγάλων νοσοκομείων της Πάτρας, προκειμένου να παρέχεται η ασφάλεια των προσερχομένων.
ΠΗΓΗ: ΓΝΩΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: