Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Μιχ. Γιαννάκος: ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΝΟΣΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΡΟΝΟΪΌ και ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ.ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ.

     Οι υγειονομικοί δεν είμαστε αναλώσιμοι. 190 λείπουν σήμερα με αναρρωτική άδεια λόγω κορονοϊού εκ των οποίων 25 νοσηλεύονται και δύο συνάδελφοι είναι στα πρόθυρα της διασωλήνωσης. 
      Ούτε δύο αράδες ανακοίνωση από το υπουργείο υγείας για περαστικά. Μάλιστα προσπαθούν να κρύψουν τους νοσούντες συναδέλφους απο κορονοϊό. Προσπαθούν να ρίξουν την ευθύνη στους νοσούντες συναδέλφους, ότι φέρουν τον ιό από το σπίτι τους.
        Φταίμε εμείς για τα ελλιπή μέτρα  ατομικής προστασίας, την κατάργηση του μέτρου της 7ημερης καραντίνας σε όσους εκτίθενται στον ιό, την μη διενέργεια προληπτικών τεστ στους εργαζόμενους  ελλείψει μοριακών αναλυτών και αντιδραστηρίων. 
     Κάθε ημέρα ενημερωνόμαστε για νέα περιστατικά νοσούντων συναδέλφων Κλειστή είναι η ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου Πτολεμαΐδας επειδή βρέθηκε γιατρός θετικός στο κορονοϊό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αντιμετώπισης των υγειονομικών ως αναλώσιμους από το σύστημα αυτό που συμβαίνει στη Παμμακάριστο με τους τραυματιοφορείς.
        Από τους 12 που υπηρετούν σταδιακά σε 15 ημέρες νοσούν  από κορονοϊό οι 4 και ένας  σήμερα εμφάνισε πυρετό και το τεστ θα βγει αύριο. Ο ένας νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο   και μία συνάδελφος  με υποκείμενο νόσημα μεταφέρθηκε στο Σωτηρία στα πρόθυρα της διασωλήνωσης. Τι συνέβη. Αυτά που καταγγέλλουμε.
       Γύρισε τραυματιοφορέας από άδεια  δούλεψε δύο ημέρες και μετά  το τεστ βγήκε θετικό. Δεν εφαρμόστηκε το μέτρο της καραντίνας για τους συναδέλφους που ήρθαν σε επαφή  μαζί του και σταδιακά φθάσαμε στους 4 νοσούντες τραυματιοφορείς  και ενα ύποπτο κρούσμα με πυρετό που το τεστ θα βγει αύριο. Ο ένας κολλάει τον άλλο τραυματιοφορέα. Άλλοι δυο συνάδελφοι από τη Παμμακάριστο λείπουν με αναρρωτική άδεια  επειδή νοσούν από  κορονοϊό.   Προσπάθησαν να καλύψουν την έλλειψη προσωπικού μη εφαρμόζοντας τη καραντίνα και τώρα κινδυνεύουν να  νοσήσουν  όλοι οι τραυματιοφορείς από κορονοϊό.
                                           Μιχ. Γιαννάκος πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: