Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 10:00-14:00, με προσυγκέντρωση στις 10:15 στην ΠΥΛΗ και ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στίς 11:00 στην 6η Υ.Πε, όπου ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ, ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ και ΜΗ, ΕΝΑΝΤΙΑ στην ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ των ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ.

   Το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών επί ποινή αναστολής της εργασιακής σχέσης, αποτελεί ένα εξαιρετικά ανάλγητο μέτρο της κυβέρνησης, στερούμενο παντελώς επιστημονικής τεκμηρίωσης για την αναγκαιότητα του.
    Είναι προφανές, ότι η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί για το Κράτος αλλά και για όλους εμάς βασική μέριμνα. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, η Πολιτεία οφείλει να σέβεται την διαφορετικότητα της άποψης ή τους φόβους, που εκφράζονται από όλους εκείνους, που αρνούνται τον εμβολιασμό, ως έκφραση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος, της προσωπικότητας κάθε πολίτη. 
     Στο πλαίσιο αυτό, η Κυβέρνηση όφειλε με απόλυτη ψυχραιμία και χωρίς να παρασύρεται από ακραίες απόψεις να αναζητήσει τα πλέον πρόσφορα και κατάλληλα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, διασφαλίζοντας παράλληλα το δικαίωμα στην προσωπικότητα αλλά και στην εργασία. Σε μία ευνομούμενη πολιτεία κανένας πολίτης δεν μπορεί να άγεται ενώπιον του ακραίου διλήμματος, είτε να υποστεί αναγκαστικά μία ιατρική πράξη είτε να χάσει κάθε πηγή εισοδήματος για την οικογένεια του. Και όλα αυτά, την στιγμή, που δεν λαμβάνονται εξίσου ακραία μέτρα, σε τομείς, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό ευθύνονται για την διασπορά του ιού.
        Η θεσπιζόμενη υποχρέωση των εργαζομένων να αποδείξουν, ότι δεν δύνανται να εμβολιαστούν, προκειμένου να μην τεθεί σε αναστολή η εργασιακή τους σχέση, οδηγεί σε υποχρέωση γνωστοποίησης ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, όπως τα ιατρικά στοιχεία κάθε εργαζόμενου. Η υποχρέωση αυτή θίγει καίρια τον πυρήνα της προσωπικότητας όλων των συναδέλφων, οι οποίοι ουδέποτε θέλησαν να γνωστοποιήσουν ένα ιατρικό πρόβλημα υγείας και πλέον υποχρεώνονται να το πράξουν προκειμένου να διασφαλίσουν την εργασία τους.
Καλούμε λοιπόν την Κυβέρνηση να αποσύρει τις διατάξεις της υποχρεωτικότητας, σεβόμενη την προσωπικότητα των υγειονομικών, που μέχρι σήμερα έχουν υπερβάλλει εαυτόν, με κίνδυνο της ζωής τους για να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία και να παύσει να αναζητά μάγισσες. 
         Καλούμε την κυβέρνηση, που ξέχασε τις δεσμεύσεις της για ένταξη μας στα ΒΑΕ, για μονιμοποίηση των συμβασιούχων, για το υγειονομικό επίδομα, ως εργατικό ατύχημα ο θάνατος των συναδέλφων από κορωνοϊό κλπ., να μην επιμείνει στην εφαρμογή του νόμου της υποχρεωτικότητας.
      Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να αναζητήσει τις λύσεις εκείνες, που με πειθώ θα αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού. 
         Καλούμε την Διοίκηση, κλπ υπηρεσιακούς παράγοντες να μην αναζητήσουν τα εν λόγω πιστοποιητικά με οποιονδήποτε τρόπο, καθ’ ότι αποτελούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα θα μας αναγκάσουν να προσφύγουμε εναντίον τους δικαστικά και στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Εάν οι Διοικήσεις πιέσουν σχετικά αυτούς τους συναδέλφους μας, να εκδώσουν πιστοποιητικά χωρίς την συγκατάθεσή μας, εξυπακούεται εάν και εφόσον μας γνωστοποιηθεί μια τέτοια άσκηση πίεσης, ότι θα τους στηρίζουμε με όλα τα μέσα.
  Ως συνδικαλιστική οργάνωση είμαστε υποχρεωμένοι να αποκρούσουμε με κάθε τρόπο τις επιλογές της Κυβέρνησης, τις οποίες θεωρούμε εσφαλμένες και επιζήμιες για τον χώρο μας.
         Στα πλαίσια λοιπόν αυτών των αντιδράσεων, σε πρώτη φάση και συγκεκριμένα την ΔΕΥΤΕΡΑ 2.8.21, πραγματοποιούμε ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ που στηρίζεται και από την ΠΟΕΔΗΝ, με ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στις ώρες 10:00-14:00 και  σχετική ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ μαζί και με άλλα Σωματεία της περιοχής μας, στις 11:00 π.μ στην 6η Υ.Πε.
      Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στο νόμο της υποχρεωτικότητας με την νέα προσδιορισμένη κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ, την Πέμπτη 26 Αυγούστου την Πανελλαδική Κινητοποίηση με Στάση Εργασίας στις ώρες 10πμ – 15μμ            
      ΚΑΛΟΥΜΕ τους Συναδέλφους εμβολιασμένους και μη να μην καταθέσουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή φυσικής ανοσίας, ΚΑΛΩΝΤΑΣ τους παράλληλα ΟΛΟΥΣ, εμβολιασμένους και μη, να ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ την ΔΕΥΤΕΡΑ  2.8.21  στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ στην ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ, την ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ που μας ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ, μας ΕΝΟΧΟΠΟΙΕΙ, μας ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ και μας ΣΤΕΡΕΙ τα δημοκρατικά μας δικαιώματα.
  Δοθείσης της ευκαιρίας σας επισημάνουμε κάποιους από τους προβληματισμούς της ΠΟΕΔΗΝ, ότι:
     Οι Υγειονομικοί εμβολιασμένοι και μη, τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας και δεν θέτουν σε κίνδυνο τους ασθενείς. Εξάλλου καμία εστία διασποράς δεν προέκυψε στα Νοσοκομεία που να ευθύνεται το προσωπικό. Σε πολλά Νοσοκομεία νοσούν από κορωνοϊό ελαφρά ή χωρίς να εμφανίζουν συμπτώματα συνάδελφοι που έχουν εμβολιασθεί και ιχνηλατούνται οι επαφές τους (ασθενείς και προσωπικό). Η προσοχή λοιπόν είναι αυτονόητη για εμβολιασμένους και μη.
Ήδη εκατοντάδες Υγειονομικοί ανεμβολίαστοι ετοιμάζονται να υποβάλλουν παραιτήσεις συνταξιοδότησης. Περί τις 10.000 θα τεθούν σε αναστολή καθηκόντων εάν εφαρμοστεί ο νόμος της υποχρεωτικότητας. Ποιος θα τους αναπληρώσει; Πότε κινδυνεύει περισσότερο η Δημόσια Υγεία; Με αποδεκατισμένα τα Νοσοκομεία από προσωπικό ή από τους ελάχιστους ανεμβολίαστους συναδέλφους που τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας;
Οι ανεμβολίαστοι Υγειονομικοί στην πλειονότητά τους δεν νόσησαν ούτε μία φορά από κορωνοϊό παρ’ ότι εργάζονται στην πρώτη γραμμή. Αυτό σημαίνει ότι τηρούν αυστηρά τα μέτρα ατομικής προστασίας. Η κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες να τους πείσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: