Οι απόψεις του Υπουργού Επικρατείας του πιο στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού, είναι προσβλητικές και προκλητικές για τους Υγειονομικούς και τους Πολίτες.
Σήμερα που δεκάδες διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ, πολλοί χάνουν τη ζωή τους, έρχεται με δηλώσεις του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ότι η ανάπτυξη περισσότερων κλινών ΜΕΘ στα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρα μας είναι πολυτέλεια.
Η ανθρώπινη ζωή για τον κο Σκέρτσο είναι πολυτέλεια. Προέχει η ιδιωτικοποίηση του συστήματος και η περιστολή των Δημόσιων δαπανών για την Υγεία.
Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας με 30.000 νοσοκομειακά κρεβάτια θα έπρεπε να διαθέτει 3.000 κλίνες ΜΕΘ με βάση τα διεθνή στάνταρ.
Μετά βίας εάν προσθέσει κανείς τις αυτοσχέδιες ΜΕΘ και άλλες που αναπτύχθηκαν χωρίς πιστοποίηση είναι 950. Σήμερα λειτουργούν 584 κλίνες ΜΕΘ κορωνοϊού από 973 του περασμένου χειμώνα συνυπολογίζοντας τις αυτοσχέδιες και προσωρινές ΜΕΘ με υποτυπώδη εξοπλισμό και με ανειδίκευτο προσωπικό.
Δυστυχώς με τις 7.000 αναστολές εργασίας που δεν αναπληρώθηκαν και τις 2000 περίπου συνταξιοδοτήσεις χωρίς να γίνει καμία μόνιμη πρόσληψη προσωπικού, το σύστημα ξεπέρασε τα όριά του με δεκάδες διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ καθημερινά. Με επιλογή ασθενών για ΜΕΘ .
Η Κυβέρνηση που υποτίθεται ότι κόπτεται του καθολικού εμβολιασμού, εφάρμοσε την τιμωριτική υποχρεωτικότητα στο υγειονομικό προσωπικό στέλνοντας στο δρόμο χωρίς ευρώ μισθό, 7000 συναδέλφους που επί 20 μήνες ήταν στην πρώτη γραμμή της πανδημίας.
Η υποχρεωτικότητα εφαρμόστηκε μόνο στο υγειονομικό προσωπικό που είναι εμβολιασμένο σε ποσοστό 95%.
Εάν όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι ήταν εμβολιασμένοι σε τέτοια ποσοστά θα είχαμε σήμερα τιθασεύσει την πανδημία.
Αρνούνται να άρουν τις αναστολές εργασίας και να επιστρέψουν πίσω οι συνάδελφοι με συχνό προληπτικό εργαστηριακό έλεγχο, προτιμώντας να χάνονται ζωές ασθενών. Εν αντιθέσει με άλλες επαγγελματικές ομάδες που δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο υπέρ του εμβολιασμού, με τον κο Σκέρτσο που ενθαρρύνει τον μη εμβολιασμό, με αποτέλεσμα τη δυσμενή σημερινή επιδημιολογική κατάσταση και την εξάντληση μέχρι λιποθυμίας του υγειονομικού προσωπικού που βρίσκεται νυχθημερόν στα Νοσοκομεία.
Από ποιους επιδημιολογικούς κανόνες προκύπτει ότι οι αστυνομικοί και άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι δεν μεταδίδουν τον ιό και μπορούν ανεμβολίαστοι οι ίδιοι να ελέγχουν και να επιβάλουν πρόστιμα.
Γιατί η πρωτοβουλία του εμβολιασμού των ιερέων επαφίεται στη θέληση του κάθε Μητροπολίτη και δεν λαμβάνονται μέτρα από την πολιτεία. Εκεί μετράνε το πολιτικό κόστος. Στα σχολεία, τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν μεταδίδεται ο ιός; Τι μέτρα λαμβάνονται;
Τους Υγειονομικούς δεν δίστασαν, τους έστειλαν σπίτι, αδιαφορώντας για την τύχη των ασθενών.
Επιτέλους να αφήσουν τα πολιτικά παιχνίδια. Να ληφθούν μέτρα πειθούς για καθολικό εμβολιασμό όλων. Να γυρίσουν πίσω οι υγειονομικοί με δύο rapid test την εβδομάδα.
Ο Υπουργός Επικρατείας σαφώς και εκφράζει τις θέσεις του Πρωθυπουργού. Πάνω από τον έλεγχο της πανδημίας και τις ζωές των ασθενών που διασωληνωμένοι βρίσκονται εκτός ΜΕΘ, η κυβέρνηση θέτει το πολιτικό κόστος!!!
Από την ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ της ΠΟΕΔΗΝ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου