Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΕΔΗΝ: ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΘ. ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ. ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ και 2 ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ από την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ. ΡΕΚΟΡ στό ΑΧΕΠΑ

        Δεν έχουμε πια μόνο επιλογή ασθενών για ΜΕΘ. Έχουμε   επιλογή  ασθενών για χορήγηση υψηλής ροής οξυγόνου με μηχάνημα  High Flow,  λόγω έλλειψης μηχανημάτων ή ανεπάρκειας οξυγόνου.
     Επίσης ηλικιωμένοι ασθενείς δεν διασωληνώνονται καν, αφού δεν  υπάρχει προοπτική εξεύρεσης κλινών ΜΕΘ. Αρνητικό   πανελλήνιο ρεκόρ  διασκορπισμένων σε κλινικές  διασωληνωμένων  ασθενών  καταγράφει το ΑΧΕΠΑ με 11.
      Στο Κιλκίς μόλις τώρα διασωληνώνουν τον Τέταρτο Ασθενή. Υπάρχει μία 58χρονη συνταξιούχος συνάδελφος που είναι διασωληνωμένη εκτός ΜΕΘ από την Παρασκευή. Ανεμβολίαστη. Βρήκαν ΜΕΘ στην Αλεξανδρούπολη αλλά η βαρύτητα της κατάστασης δεν επέτρεπε διακομιδή 300 χιλιόμετρα μακριά. 
      Έχουμε πολλές τέτοιες περιπτώσεις. Γι αυτό είναι ανεφάρμοστος  ο σχεδιασμός  σε πολλές περιπτώσεις ασθενών ότι λειτουργούμε ως  μία υγειονομική περιφέρεια.
     Δεκάδες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στα περισσότερα νοσοκομεία της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Αττικής. Στην ΑΤΤΙΚΗ εμφανίζονται 15 κλίνες κενές στο ΚΑΤ, που όμως δόθηκαν την Παρασκευή το απόγευμα.
         Γεμάτες οι κλίνες ΜΕΘ στη πελλοπόνησο  και Δυτική Ελλάδα.
     Στην Ηπειρο άρχισε να υπάρχει πρόβλημα με τις ΜΕΘ. Είναι γεμάτες. Στην ΑΡΤΑ υπάρχει 58χρονη ιδιώτης γιατρός διασωληνωμένη εκτός ΜΕΘ σπό την Παρασκευή. Ανεμβολίαστη.
                   ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ. ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΤΩΡΑ.
Κατά το πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Υγείας, αυτή τη στιγμή λειτουργούν 606 κλίνες ΜΕΘ κορωνοϊού και καλλυμένες είναι οι 540. Κενές 66 !!!!!!!!!!!!!!!!!  
               Δεν αναφέρονται πουθενά διασωληνωμενοι εκτός.
Μιχ. Γιαννάκος  Πρόεδρος  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: