Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Το Σωματείο μας για την 48η ΕΠΕΤΕΙΟ της ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.

        ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 48η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ
    ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

       Το Δ.Σ του Σωματείου μας ΤΙΜΑ την ηρωική εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, την εξέγερση των Εργαζόμενων, της Νεολαίας  και γενικά όλου του Ελληνικού Λαού, τον Νοέμβρη του 1973, ενάντια στη ξενοκίνητη ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ των Συνταγματαρχών.

         48 χρόνια μετά την προανφερόμενη εξέγερση ενάντια στην ΧΟΥΝΤΑ των Συνταγματαρχών και τα συνθήματα του πολυτεχνείου επίκαιρα όσο ποτέ, δεδομένου ότι στην χώρα μας, που δοκιμάζεται από την πανδημία του κορωνοϊού

Ø Τα κοινωνικά αγαθά της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, της περίθαλψης όχι μόνο αμφισβητούνται, αλλά περιορίζονται δραστικά ή και καταργούνται.
 Ø  Η  κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, καταργεί μέσω των αντεργατικών νόμων που ψηφίζει, κατακτήσεις αγώνων των εργαζομένων, όπως το 8ωρο και οι συλλογικές συμβάσεις, φαλκιδεύει το δικαίωμα στην απεργία και θέλει να βάλει τη λειτουργία και τη δράση των συνδικάτων στον γύψο. Ιδιωτικοποιεί την επικουρική ασφάλιση, επαναφέρει τον αυταρχισμό στην Υγεία την Παιδεία, κλπ άλλους τομείς.

Ø Οι εργαζόμενοι στον Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα βλέπουν τα εισοδήματά τους να εξαφανίζονται, λόγω της μεγάλης ακρίβειας και της 10χρονης μνημονιακής λιτότητας.

Ø Το προσωπικό σε κρίσιμους κοινωνικούς τομείς όπως η Υγεία, η Παιδεία, η Κοινωνική Ασφάλιση, η Αυτοδιοίκηση  μειώνεται δραστικά και τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα φαλκιδεύονται.

           Ο φετινός εορτασμός αποκτά ιδιαίτερη σημασία και για εμάς τους Εργαζόμενους στον χώρο του Νοσοκομείου ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, όπου πέρα από τα προαναφερόμενα που τα βιώνουμε και εμείς και μάλιστα έντονα, υπάρχουν και άλλα πάρα πολλά επιμέρους προβλήματα, προβλήματα που μπορούν να αντιμετωπιστούν και που δυστυχώς δεν επιλύονται λόγω των πρακτικών και των συμπεριφορών των Διοικούντων, οι οποίοι δυστυχώς δεν είναι καθόλου συνεργάσιμοι με τους εκπροσώπους των Εργαζόμενων, τους οποίους δυστυχώς απαξιώνουν συνειδητά και κατ΄ επανάληψη.

      Το διαχρονικό  σύνθημά του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΊΟΥ για  «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» και σήμερα, 48 χρόνια μετά την ηρωική αυτή εξέγερση,  ενάντια στη ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ των Συνταγματαρχών, εξακολουθεί να είναι επίκαιρο, δεδομένου ότι 130 και πλέον Συνάδελφοί μας βρίσκονται σε ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, χωρίς μισθό, χωρίς ασφάλιση και χωρίς τα προς το ζείν, αναστολές που σε συνάρτηση με τις 260 κενές οργανικές μας θέσεις, τις 30 και πλέον συνταξιοδοτήσεις και τους αρκετούς ασθενείς covid, καθιστούν την λειτουργία του Νοσοκομείου μας δύσκολη και των Συναδέλφων μας εφιαλτική, δεδομένου ότι οι Εργαζόμενοι Συναδελφοί μας καλούνται να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες της πανδημίας και όχι μόνον, χωρίς άδειες, χωρίς τα προβλεπόμενα ρεπό και βεβαίως χωρίς τις αναγκαίες και επαρκείς δυνάμεις στην  κάθε τους βάρδια.

       Η εξέγερση των φοιτητών το 73, μας υπενθυμίζει πως ο λαός έχει τη δύναμη να αλλάξει τη μοίρα του, πως η ελπίδα της κάθε κοινωνίας, οι νέοι της, μπορούν να ανατρέψουν κάθε δύναμη που τους στερεί το δικαίωμα για ένα καλύτερο αύριο και σε όλους εμάς τους Εργαζόμενους την αναγκαιότητα της συνέχισης του αγώνα, για:

ü - ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ. ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ  ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΙΑΤΡΩΝ.

ü    - Την επαναφορά στην δουλειά ΟΛΩΝ των σε ΑΝΑΣΤΟΛΗ Συναδέλφων μας, ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΑΙΩΝ ΚΙ ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΩΝ, στην ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΑΣ.

ü - ΑΥΞΗΣΕΙΣ στους καθηλωμένους  ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ  και βεβαίως ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ.

ü  -    Την  ΕΝΤΑΞΗ μας στα ΒΑΡΕΑ και ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ, την οριστική διευθέτηση του Ανθυγιεινού επιδόματος, τον διπλασιασμό του και βεβίως την επέκτασή του.

ü  -    Την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στους  ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ με ΜΕΤΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

ü  -    Την  ΕΦΑΡΜΟΓΗ της ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ που ΚΑΤΑΠΑΤΑ σε πάρα πολλούς τομείς ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ και με περίσσεια θράσσους η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ και βεβαίως ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ επιτέλους των ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.

        Η Διοίκηση του Σωματείου μας, πιστή στα οράματα των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, καλεί ΟΛΟΥΣ τους Συναδέλφους, όλους τους Εργαζόμενους στον χώρο της Υγείας, ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συνεχίσουν ανυποχώρητοι τον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων τους και να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους ηρωικούς αγωνιστές της εξέγερσης της 17ης Νοέμβρη 1973, καθώς επίσης και στις σχετικές  πορείες.  

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΠΙΣΤΗ, ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ - ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗ ΝΙΚΗ

                                       Δ.Σ  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨

Δεν υπάρχουν σχόλια: