Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΕΔΗΝ: ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ. ΜΕΘ. ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΟΞΥΓΟΝΟΥ, ΡΑΝΤΖΑ, ΝΕΚΡΟΙ. ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

     Με βάσει το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου υγείας, αυτή τη στιγμή  λειτουργούν 584 κλίνες  ΜΕΘ  κορωνοϊου και καλλυμένες είναι οι 526. Κενές 56.
        Όταν  οι διασωληνωμένοι είναι περί τους  560 και στις ΜΕΘ βρίσκονται  526 εκ των οποίων  πολλοί μη διασωληνωμένοι, αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι δεκάδες διασωληνωμένοι βρίσκονται στο έλεος του θεού,  εκτός ΜΕΘ με τα στοιχεία του ίδιου του Υπουργείου.
                              Οι κενές κλίνες ΜΕΘ στην ΑΤΤΙΚΗ είναι 19.
      Πως είναι δυνατόν όμως να μιλάμε για κενές κλίνες, όταν αρκετοί διασωληνωμένοι είναι εκτός ΜΕΘ αυτή τη στιγμή. Ενδεικτικά  στη ΝΙΚΑΙΑ 6  διασωληνωμενοι  βρίσκονται στις κλινικές   και στο  ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ  5.
                        ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΜΙΑ ΚΕΝΗ ΚΛΙΝΗ  ΜΕΘ.
    Δεκάδες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Επιλογή ασθενών με ηλικιακά κριτήρια.   Η θνητότητα εκτός ΜΕΘ αγγίζει το 80%.
    Χαρακτηριστικό τραγικό γεγονός αυτό που μου είπαν  συνάδελφοι στο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ. χθές εως το μεσημέρι παρέδωσαν 15 νεκρούς εκ των οποίων οι 14  από κορωνοϊό.
       Δεκάδες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη. Στο  ΑΧΕΠΑ 6 σε  κλινικές και εφημερεύει, στο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ  άνοιξαν άλλες 7 κλίνες  ΜΕΘ γέμισαν αμμέσως και 6 διασωληνωμένοι βρίσκονται στα χειρουργεία, στο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ  εκτός ΜΕΘ είναι 13 διασωληνωμένοι  σε ΜΑΦ, 2 στην Στεφανιαία  και 1 σε κλινική.
      Στο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ  οι ανάγκες μεγάλες, αφού  στο όριο  της διασωλήνωσης  είναι αρκετοί  ασθενείς. Διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και στα περιφερειακά της κεντρικής Μακεδονίας  όπως ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ 2. 
      ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ  οι ΜΕΘ γεμάτες. Αρκετοί διασωληνωμένοι  εκτός ΜΕΘ όπως στο ΒΟΛΟ 3. Τα νοσοκομεία  του ΒΟΛΟΥ,  των  ΤΡΙΚΑΛΩΝ αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με την επάρκεια οξυγόνου. Δεν παρέχεται η απαραίτητη ποσότητα οξυγόνου στους ασθενείς.
        ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΗΠΕΙΡΟ γεμάτες οι κλίνες ΜΕΘ. Για παράδειγμα αυτή τη στιγμή εμφανίζονται 2 κλίνες κενές στην ΗΠΕΙΡΟ, 1 στη ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ, 1 στη ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ αλλά την άλλη στιγμή καλύπτονται.
      Η  τραγική αύξηση των θανάτων ωφείλεται στη πλημμελή ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα λόγω ελλείψεων προσωπικού, στην  έλλειψη ΜΕΘ, στην έλλειψη πρωτοβάθμιας περίθαλψης καθ΄ ότι οι ασθενείς φθάνουν στα νοσοκομεία σε μη αναστρέψιμη κατάσταση.  
      Οι ιδιώτες γιατροί έπρεπε να επιταχθούν  από τον ΕΟΔΥ να παρακολουθούν περιστατικά  κορωνοϊού στο σπίτι τους για να μην φθάνουν στα νοσοκομεία σε μη αναστρέψιμη κατάσταση.  Για να  ανακουφισθούν τα νοσοκομεία θα πρέπει να επιταχθούν οι ιδιωτικές κλινικές για  νοσηλεία  περιστατικών κορωνοϊού στις  κλινικές  και ΜΕΘ.
       Οι εμβολιασμένοι νεκροί ασθενείς  όπως μου λένε οι συνάδελφοι είναι άνω των 80 ετών στη συντριπτική πλειονότητά. Αυτό δείχνει τη σημασία του εμβολιασμού και της τρίτης δόσης.
                      ΧΘΕΣ ΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΞΑΝΑΠΛΗΜΜΥΡΗΣΕ ΜΕ ΡΑΝΤΖΑ.
                    105   τον   αριθμό  εκ  των  οποίων  55  φορεία 40 πόντους πλάτος. 
                                             Δεν ιδρώνει το αυτί κανενός.
Μιχ. Γιαννάκος  Πρόεδρος  ΠΟΕΔΗΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: