Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΕΔΗΝ: ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. ΑΧΕΠΑ 15 ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ. ΒΟΛΟΣ 17 ΘΑΝΑΤΟΙ ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ. ....ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ..... ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙΤΑΙ

         Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψεις τη τραγικότητα της κατάστασης.
     Στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης το 1/3 των ασθενών είναι με  μηχανήματα  High Flow.  Ενα βήμα πριν τη διασωλήνωση.  Δεκάδες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ χάνουν τη ζωή τους. Το 80% των ασθενών καταλήγει εκτός ΜΕΘ. Ηλικιωμένοι έχουν   αποκλειστεί από τον άγραφο νόμο της έλλειψης ΜΕΘ  από τις εντατικές.
ΤΡΑΓΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ.
      Στο ΑΧΕΠΑ  από τους 180 νοσηλευόμενους ασθενείς οι 50 με 60 είναι με μηχανήματα High Flow.  12 διασωληνωμένοι ασθενείς ήταν πριν λίγο  διασκορπισμένοι στις κλινικές.  Παρατημένοι χωρίς εξοπλισμό και προσωπικό. Ούτε καν  τους  συγκεντρώνουν σε ένα χώρο όπως τα  χειρουργεία,  ΜΑΦ.
       Ούτως ή άλλως τα τακτικά χειρουργεία τα έκλεισαν.  Αν και έλεγαν μέχρι χθες   δεν θα κάνουμε μονοθεματικά τα νοσοκομεία. Τώρα  με ειδοποιούν ότι διασωληνώνονται και άλλοι. Το σύστημα κοιμάται ήσυχο.  Τουλάχιστον  Θα πεθάνουν διασωληνωμένοι.
Τελικά  διασωληνώθηκαν τώρα 3 ακόμη  στις κλινικές και έγιναν 15. 
Ποιος ξέρει πόσοι θα γίνουν μέχρι το βράδυ.
Διασκορπισμένοι στους θαλάμους όλοι.  Το προσωπικό λιποθυμάει, ζαλίζεται, ιδρώνει χαμπάρι κανείς.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ.
      Από τη ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ σε ένα τετραήμερο  πέθαναν 17. Όλοι στις κλινικές. Κανένας  από τους 17 δεν ήταν τυχερός να  βρεθεί  σε ΜΕΘ. Μεταξύ αυτών διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ  πέθανε ένας 51χρονος και μία 56χρονη.
ΝΙΚΑΙΑ. 
Οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ είναι 8. Χθες εφημέρευε και δεν είχε χώρο  για εισαγωγή περιστατικών. Τους έδιωχναν σπίτι τους. Ποιός θα τους παρακολουθεί στο σπίτι;
              ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙΤΑΙ.
                                    Μην καταλήξετε σε νοσοκομείο.
Εμβολιαστείτε.... Διπλές μάσκες παντού.
                      Όταν αρρωστήσεται από κορωνοιο να πάτε αμέσως στο νοσοκομείο.  
     Το ζήτημα  βέβαια   είναι που  θα βρείτε γιατρό πρωτοβάθμιας περίθαλψης να σας παρακολουθεί σπίτι; Πάτε και ξαναπάμε σε εφημερεύοντα νοσοκομεία  εάν δεν περνάνε τα συμπτώματα. 
                        Εγκλημα είναι η συνέχιση των αναστολών εργασίας.
Μιχ. Γιαννάκος     Πεόεδρος  ΠΟΕΔΗΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: