Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Ενδιαφέρον από ιδιώτες γιατρούς επενδυτές για το πρώην 409

     Ενδιαφέρον για την αξιοποίηση του πρώην στρατιωτικού νοσοκομείου 409, στην Πάτρα έχει προκύψει στο προσκήνιο, με το όλο ζήτημα ακόμα να βρίσκεται σε ένα πρώτο στάδιο και τις συζητήσεις να έχουν αρκετό δρόμο μπροστά τους για να προχωρήσουν σε μία τελική φάση υλοποίησης.
     Το ενδιαφέρον αυτό προέρχεται από ιδιώτες γιατρούς που θέλουν να επενδύσουν στον χώρο για να δημιουργήσουν μία νέα ιδιωτική κλινική που θα απευθύνεται στην Πάτρα, αλλά και γενικότερα σε όλη την Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου.
     Είναι άγνωστο ακόμα τι κλινική μπορεί να είναι αυτή και αν θα έχει κάποια συγκεκριμένη ειδικότητα, όμως οι δομές του ακινήτου και ο χώρος έχει τις προϋποθέσεις για να την διαμόρφωση μιας γενικής ιδιωτικής κλινικής – νοσοκομείου.
     Άγνωστο επίσης είναι το ύψος της επένδυσης και ο προϋπολογισμός του έργου αφού το κτίριο του πρώην 409 παραμένει σε κακή κατάσταση η οποία έχει χειροτερέψει ακόμα περισσότερο από τη στιγμή που εγκαταλείφτηκε και έφυγαν οι κλινικές που στεγάζονταν εκεί.
     Ωστόσο, μια σοβαρή επένδυση μπορεί να αναδιαμορφώσει το κτίριο και να δώσει μία άλλη όψη στους εσωτερικούς και στους εξωτερικούς του χώρους. Το κτίριο παρά τα χρόνια του και τις φθορές που έχει υποστεί θεωρείται ιδανικό για να αξιοποιηθεί και πάλι ως νοσηλευτική δομή.
    Tο ακίνητο βρίσκεται σε οικόπεδο εμβαδού άνω των 10 στρεμμάτων και περιλαμβάνει το κεντρικό τριώροφο κτίριο συνολικού εμβαδού σχεδόν 3.800 τ.μ., ένα φυλάκιο, δύο αποθήκες και υπόστεγο στάθμευσης οχημάτων.
     Αξίζει να αναφέρουμε ότι το πρώην 409 έχει περάσει πλέον και πάλι στην κυριότητα και στην διαχείριση του υπουργείου Αμύνης και όλα αυτά τα χρόνια που έχει σταματήσει να λειτουργεί έχουν ακουστεί διάφορα για την αξιοποίηση του. 
     Σταμάτησε να λειτουργεί την άνοιξη του 2017 όταν και μεταφέρθηκαν οι κλινικές που στεγάζονταν σε αυτό, στο νέο πολυόροφο κτίριο του νοσοκομειακού συγκροτήματος του Αγίου Ανδρέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: