Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

Τελειώνουν οι εμβολιασμοί της Pfizer στο Γ.Ν. “Άγιος Ανδρέας” – Χαμηλή η ζήτηση και για τη Novavax

      H χαμηλή εμβολιαστική ζήτηση που χαρακτηρίζει εδώ και πάνω από ένα μήνα την Αχαΐα, αλλάζει την εμβολιαστική διαδικασία.
   Σύμφωνα με πληροφορίες από την Δευτέρα 28 Μαρτίου όλα τα προγραμματισμένα εμβόλια της Pfizer  που ήταν να γίνουν  στα εμβολιαστικά κέντρα του νοσοκομείου του Αγίου Ανδρέα μεταφέρονται στο mega εμβολιαστικό κέντρο, στο νέο λιμάνι της Πάτρας.
     Εκεί μέχρι τώρα γίνονταν μόνο τα εμβόλια της Moderna. Ωστόσο, η χαμηλή ζήτηση που υπάρχει στα εμβόλια έφερε αυτές τις αποφάσεις.
       Στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο dete.gr, o διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Ηλίας Θεοδωρόπουλος θα γίνονται τα εμβόλια της Jonson και της Novavex, σε προγραμματισμένες μέρες.
     Πιο συγκεκριμένα τα εμβόλια της Jonson θα γίνονται κάθε Δευτέρα και της Novavax κάθε Τετάρτη. Τα εμβόλια της Novavax έχουν ξεκινήσει στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες.
    Η ζήτηση όμως και για αυτό το εμβόλιο είναι εξαιρετικά χαμηλή. «Δεν υπάρχουν η ανάλογη ανταπόκριση και για το εμβόλιο της Novavax, όμως και γενικότερα για όλα τα υπόλοιπα εμβόλια, με τον ρυθμό της εμβολιαστικής διαδικασίας να έχει πέσει αρκετά χαμηλά» τονίζει ο κ. Θεοδωρόπουλος.
    Είναι χαρακτηριστικό ότι την Τετάρτη έγιναν μόλις 20 εμβολιασμοί της Novavex στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: