Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Η λειτουργία της Χειρουργικής κλινικής στο Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" βάρεσε ‘’κόκκινο’’!

         "Η λειτουργία της Χειρουργικής κλινικής στο Νοσοκομείο μας βάρεσε ‘’κόκκινο’’!" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τριμελής Επιτροπή Γιατρών του Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας.
Και συνεχίζει η ανακοίνωση:
        "χθες ο διοικητής του Νοσοκομείου υποχρέωσε τους γιατρούς να καλύψουν με υπεράριθμες εφημερίες την γενική εφημερία, παρά το ότι εδώ και ενάμιση μήνα είναι ενημερωμένη και η διοίκηση και η 6η ΥΠΕ πως οι γιατροί στο Νοσοκομείο ‘’Άγιος Ανδρέας’’  ΔΕΝ επαρκούν για να καλύψουν το πρόγραμμα εφημεριών όλο τον μήνα!
        Σε μία κίνηση επίδειξης επιβολής, ο διοικητής του νοσοκομείου συμπλήρωσε τις κενές ημέρες εφημερίας με ένα γιατρό για κάθε ημέρα γενικής εφημερίας (!) θέτοντας έτσι σε επικινδυνότητα την εφημέρευση του Γ. Ν. Πατρών (πρώην ‘’Άγιος Ανδρέας’’).
         Η Τριμελής Επιτροπή Ιατρών του Νοσοκομείου καταγγέλλει την τακτική αυτή που θέτει σε κίνδυνο και τους ασθενείς αλλά και τους εφημερεύοντες γιατρούς που δέχονται υπέρμετρη ψυχοσωματική πίεση με συνέπεια να καθίστανται εν δυνάμει επικίνδυνοι και για τους ασθενείς και για τον εαυτό τους.
        Ζητάμε από την 6η ΥΠΕ άμεσα να εξασφαλίσει γιατρούς για την λειτουργία της Χειρουργικής κλινικής, είτε μετακινώντας προσωρινά, είτε προσλαμβάνοντας άμεσα επικουρικούς γιατρούς, αφού είναι γνωστό ότι οι προσλήψεις και οι προκηρύξεις των κενών θέσεων έχουν ανασταλεί με την εγκύκλιο Λοβέρδου από το 2012.
         Το Νοσοκομείο μας με πλείστους τρόπους, διαρκώς υποχρηματοδοτείται και υποβαθμίζεται, με συνέπεια να δυσκολεύεται να προσφέρει υγειονομικές υπηρεσίες στους πολίτες με την επάρκεια και την ασφάλεια που απαιτεί η σύγχρονη ιατρική και έχει ανάγκη ο λαός μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: