Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ της Ε.Ν.Ε δεν έχει τέλος......

        Προκαλεί θλίψη για τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, την Πρόνοια και το ΕΚΑΒ, ο κατήφορος που έχει πάρει η Διοίκηση της ΕΝΕ.
       Στους 18 φορείς που τοποθετήθηκαν για το Σ/Ν της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ήταν ο μοναδικός φορέας, που η θέση του ήταν ότι το Ν/Σ κινείται σε θετική κατεύθυνση.
        Η Διοίκηση της ΕΝΕ κρίνει θετικά το κλείσιμο Δημόσιων Μονάδων, τις απολύσεις (επίσημες με τη βούλα) χιλιάδων εργαζομένων, την παραχώρηση στον Ιδιωτικό Τομέα των Υπηρεσιών (ίδρυση Ιδιωτικών Κέντρων Υγείας), και την παραχώρηση του εργαστηριακού τομέα στους Ιδιώτες με λεόντειες συμβάσεις (σαν μονοπώλιο). Ο μεγάλος τους καημός ήταν ο καθορισμός και η κοστολόγηση των νοσηλευτικών πράξεων, για να μπορούν οι Νοσηλευτές να ασκούν ιδιωτικό έργο.
Παράλληλα, πρότειναν τη θεσμοθέτηση του Οικογενειακού Νοσηλευτή με καθορισμό προδιαγραφών για γραφείο Ιδιώτη Νοσηλευτή.
         Με τις τοποθετήσεις τους οι Συνάδελφοι, φαίνεται ξεκάθαρα, ότι έχουν επιλέξει το δρόμο των ιδιωτικοποιήσεων, για την άσκηση ιδιωτικού έργου του Νοσηλευτικού κλάδου.
        Παράλληλα στηρίζουν απροκάλυπτα την κυβέρνηση και τις μνημονιακές πολιτικές που ασκούνται στο χώρο της Υγείας, ξεχρεώνοντας γραμμάτια με διαχρονική πολιτική στήριξη άνευ όρων. Τους αφήνουμε να συνεχίζουν το δρόμο που έχουν αποφασίσει να περπατήσουν ταυτισμένοι πλήρως με την κυβέρνηση και τα μνημόνια.
       Πιστεύαμε ότι ο κατήφορος της ΕΝΕ θα είχε ένα τέλος. Αποδεικνύεται όμως, με την χθεσινή τοποθέτηση του Προέδρου της ΕΝΕ στη ΒΟΥΛΗ ότι κάναμε λάθος. Ο κατήφορος που έχουν πάρει δεν έχει τέλος........
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ από την  Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: