Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Κραυγή αγωνίας απο τους πάσχοντες απο Μεσογειακή Αναιμία - Καταργήθηκε η μονάδα αιμοδοσίας στο Καραμανδάνειο

        Ο Σύλλογος Μεσογειακής Αναιμίας «Πάτρα ‘82» και οι 90 και πλέον πάσχοντες που μεταγγίζονται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών, βρίσκονται σε απόγνωση.
         Καλούν όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να δώσουν άμεση λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με κίνδυνο της υγείας τους, διότι με την κατάργηση της αιμοδοσίας του Καραμανδανείου και την μεταφορά του προσωπικού αυτής στο Γ.Ν Αγ. Ανδρέας έχει επέλθει μεγάλη αναστάτωση στην Μονάδα μετάγγισης και στους πάσχοντες.
        Κι αυτό γιατί δεν γίνεται έγκυρα η μεταφορά - προσέλευση του προς μετάγγιση αίματος στους πάσχοντες, καθώς και η αλλαγή της διαδικασίας της μεταγγισιοθεραπείας που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για επιπλοκές με άμεσο κίνδυνο της ζωή τους.
         "Δυστυχώς οι πολυμεταγγιζόμενοι πάσχοντες σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο την επίθεση, τον καταιγισμό μέτρων και τις παράλογες περικοπές στην υγεία και στα δικαιώματα τους της πολιτικής ηγεσίας αλλά και τα αμείλικτα γρανάζια του δημόσιου συστήματος υγείας στην Ελλάδα του χτες"! επισημαίνει ο Σύλλογος Προληψης και βοήθειας Πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας «Πάτρα ‘82».

Δεν υπάρχουν σχόλια: