Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015

Έρχεται NΕΟ σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.

        Νέο σύστημα αξιολόγησης στο Δημόσιο προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος. Μιλώντας στο ρ/σ βήμα ο Κατρούγκαλος τόνισε ότι δεν θα εφαρμόσει το παλαιό σύστημα Μητσοτάκη αλλά «θα την κάνουμε νέα την αξιολόγηση. Θα είναι τίμια».
        Περιγράφοντας το νέο σύστημα είπε ότι «θα βρούμε ένα σύστημα αξιολόγησης που θα κάνει όλους του δημοσίους υπαλλήλους καλύτερους. Αν τους λένε κάθε μέρα ότι είναι τεμπέληδες μπορούν να γίνουν καλύτεροι;», αναρωτήθηκε.
        Κατά το νέο υπουργό «η προηγούμενη αξιολόγηση ήταν φερετζές για απόλυση». Έφερε, δε, ως παράδειγμα την απόλυση των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών αλλά και των υπαλλήλων των Πανεπιστημίων που ήταν, όπως είπε, κυρίως βιβλιοθηκονόμοι, με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν οι βιβλιοθήκες.
       Nωρίτερα μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Κατρούγκαλος  υποστήριξε, στο ίδιο μήκος κύματος,  ότι «μέχρι τώρα η αξιολόγηση λειτουργούσε τιμωρητικά, αφού σκοπός της ήταν η απόλυση. Εμείς θα συζητήσουμε για ένα σύστημα αξιολόγησης με σκοπό τη βελτίωση των υπαλλήλων και της ποιότητας των υπηρεσιών», πρόσθεσε.
      Ο κ. Κατρούγκαλος προανήγγειλε ότι σήμερα Παρασκευή θα έχει συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ και για το θέμα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: