Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Παρελήφθησαν και εγκαθίστανται πέντε υπερσύγχρονα μηχανήματα στο ΠΓΝΠ

        Σε άλλη φάση περνάει πλέον η λειτουργία του Π.Γ.Ν.Π.. Το τριτοβάθμιο νοσοκομείο της ευρύτερης περιφέρειας ενισχύεται με πέντε υπερσύγχρονα μηχανήματα εκ των οποίων ορισμένα δεν υπάρχουν σε κανένα άλλο δημόσιο νοσοκομείο της χώρας. Πρόκειται για τον αξονικό τομογράφο, τον μαγνητικό τομογράφο, τον ψηφιακό μαστογράφο, σύγχρονο ακτινολογικό μηχάνημα και πολυτραυματιολογικό μηχάνημα.
        Τις ημέρες αυτές αρκετοί χώροι του νοσοκομείου έχουν μετατραπεί σε εργοτάξια προκειμένου να διαμορφωθούν κατάλληλα για την εγκατάσταση των παραπάνω μηχανημάτων. Η έναρξη λειτουργίας τους, σύμφωνα με τα όσα μας ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου Χαράλαμπος Μπονάνος, για τα περισσότερα από αυτά έχει προσδιοριστεί για τις επόμενες ημέρες.
        Ο τεχνολογικός εξοπλισμός, η προμήθεια του οποίου έγινε μέσω ΕΣΠΑ και δημοσίων επενδύσεων, έρχεται να ενισχύσει δραστικά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, αναβαθμίζοντας στο μέγιστο βαθμό τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Όπως τόνισαν ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Ιωάννης Τσολάκης και ο διευθυντής της παθολογικής κλινικής Χαράλαμπος Γώγος, σήμερα στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, πλέον η διαγνωστική και η θεραπευτική αντιμετώπιση των κατοίκων της ευρύτερης περιφέρειας εντός του τριτοβάθμιου νοσοκομείου που αποτελεί για τη ναυαρχίδα της υγείας στη Νοτιοδυτική Ελλάδα θα έχει τις ποιοτικότερες προδιαγραφές.
Αναδημοσίευση από Εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: