Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015

Παράνομος καθορισμός καθηκόντων των Νοσηλευτών.

Εκδούλευση του Υπουργού Υγείας στην ΕΝΕ – ΠΑΣΥΝΟ
χωρίς αντίκρισμα
Ο Υπουργός Υγείας κος Μ.Βορίδης σε προεκλογική περίοδο (6 ημέρες πριν τις εκλογές) με την υπ'αριθμ. Γ4α/ΓΠ3567 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 79/19Ιανουρίου 2015) καθόρισε καθήκοντα και αρμοδιότητες Νοσηλευτών –τριών.
Επειδή δεν του πέρασε στη Βουλή η Σύσταση Ειδικού Κλάδου Νοσηλευτών –τριών ΠΕ και ΤΕ, προσπαθεί δια της πλαγίας οδού να ικανοποιήσει τις επιδιώξεις της ΠΑΣΥΝΟ – ΕΝΕ που είναι η υποβάθμιση του ΔΕ Νοσηλευτικού προσωπικού.
Για μικροκομματικές σκοπιμότητες επιδιώκει για άλλη μια φορά να διχάσει το Νοσηλευτικού Προσωπικό.
Οι Δημόσιες Μονάδες Υγείας υποφέρουν από τις τραγικές ελλείψεις Νοσηλευτικού προσωπικού. Το ελλιπέστατο προσωπικό εργάζεται σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης, εκτελώντας αλλότρια καθήκοντα.
Είναι στάχτη στα μάτια των Νοσηλευτών οι μεθοδεύσεις του Υπουργού Υγείας με την ΠΑΣΥΝΟ - ΕΝΕ.
Η εν λόγω Υπουργική Απόφαση δεν ισχύει διότι:
Τα Επαγγελματικά δικαιώματα του Νοσηλευτικού προσωπικού καθορίζονται με ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ και δεν δύναται να τροποποιηθούν με Υπουργικές Αποφάσεις.
Άνθρακας ο θησαυρός.
Φυσικά μετά τις εκλογές θα ζητήσουμε από το Νέο Υπουργό Υγείας την ανάκληση της παράνομης Υπουργικής Απόφασης.
Στις Δημόσιες Μονάδες Υγείας προέχει η πρόσληψη Νοσηλευτικού Προσωπικού.
Στο πόδι και για προφανείς σκοπιμότητες, δεν μπορεί να τίθεται αίτημα τροποποίησης των ΠΡΟΕΔΡΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΩΝ που ορίζουν τα Επαγγελματικά Δικαιώματα του Νοσηλευτικού Προσωπικού.
Από την  Ε.Ε  της ΠΟΕΔΗΝ
   ...............................................
Διαβάστε την σχετική ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, το ΦΕΚ 79/19.1.2015, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί http://www.poedhn.gr/anakoinoseis/item/download/1314_2b22a819010f6c244d23435ea67fbd18

Δεν υπάρχουν σχόλια: