Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Εγκρίθηκε η διαδικασία πρόσληψης 2.440 ατόμων στον τομέα της Υγείας

         Yπογράφηκε η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) με την οποία εγκρίνεται η εκκίνηση των διαδικασιών πλήρωσης 2.440 κενών οργανικών θέσεων, διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων σε φορείς του υπουργείου Υγείας. Η δαπάνη των προσλήψεων θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του υπουργείου  για το έτος 2016.
Πιο συγκεκριμένα, οι 2.440 κενές οργανικές θέσεις κατανέμονται ως εξής:
  - 1.110 θέσεις Νοσηλευτικού Προσωπικού
  - 600 θέσεις ειδικευμένων γιατρών κλάδου ΕΣΥ
  - 550 θέσεις διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων
  - 100 θέσεις πληρωμάτων ασθενοφόρου για το ΕΚΑΒ
  - 80 θέσεις για τους οργανισμούς αντιμετώπισης των εξαρτήσεων.
Στις προαναφερόμενες θέσεις περιλαμβάνονται:
-              20 θέσεις, διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων για τη στελέχωση προγραμμάτων για τις εξαρτήσεις για το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ) και την αποκεντρωμένη οργανική μονάδα «Ψυχιατρικό Θεσσαλονίκης» του Γενικού Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου»,
-              25 θέσεις διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων στον ΟΚΑΝΑ με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και
-              35 θέσεις, διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων, στο ΚΕΘΕΑ, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό «με την απόφαση αυτή υλοποιείται η δέσμευση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας για τη σταδιακή κάλυψη των άμεσων αναγκών του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό, διασφαλίζοντας την επιβίωση των υποστελεχωμένων τμημάτων/κλινικών και την αναβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης.»
Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: