Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Π.Κουρουμπλής στο HealthReport.gr: Πως θα προσλάβουμε τους νέους Διοικητές Νοσοκομείων!

          Νέο σύστημα πρόσληψης θα ακολουθηθεί τελικώς για τους Διοικητές των Νοσοκομείων, μετά τις αντιδράσεις των «θεσμών» για τον τρόπο που είχε επιλέξει η ελληνική κυβέρνηση να τους διορίσει.
         Ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας αποκλειστικά στο HealthReport.gr, επισημαίνει ότι: «το Σεπτέμβριο θα εφαρμοσθεί ένας νέος τρόπος πρόσληψης και αξιολόγησης στελεχών ώστε να τοποθετηθούν νέο πρόσωπα με βάση τις ικανότητές τους».
          Ο κ.Κουρουμπλής διευκρινίζει στο HealthReport.gr πως θα υπάρξει νέα νομοθετική ρύθμιση ώστε να εφαρμοσθεί το νέο σύστημα πρόσληψης των νέων διοικητών των νοσοκομείων.
         Έτσι δε θα ισχύσει η προηγούμενη τροπολογία που είχε ψηφιστεί στη Βουλή και προέβλεπε διορισμό των διοικητών των νοσοκομείων χωρίς προηγούμενη αξιολόγηση έως ότου τουλάχιστον εφαρμοζόταν ένα νέο σύστημα σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα.
         Πάντως ο υπουργός Υγείας μιλώντας στο HealthReport.gr υπογραμμίζει: «Οι νέοι διοικητές θα αξιολογηθούν με το νέο σύστημα, και βασικό στοιχείο για την επιλογή τους θα είναι οι ικανότητες και όχι τα κομματικά κριτήρια».
Ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί
          Ειδική ομάδα του υπουργείου Υγείας μελετά ήδη το ακριβές σχέδιο που θα ακολουθηθεί για τον διορισμό των νέων διοικητών των νοσοκομείων.
          Με βάση τα πρώτα στοιχεία που επελέγησαν, θα πραγματοποιηθεί προκήρυξη στην οποία θα τεθούν κριτήρια όπως πτυχία, εμπειρία αλλά και εξειδίκευση.
          Σύμφωνα με τις έως τώρα αποφάσεις αναμένεται να υπάρξει ειδική επιτροπή αξιολόγησης όλων των βιογραφικών ενώ θα υπάρξουν και κατ ιδίαν συνεντεύξεις.
Τι θα γίνει με τους παραιτηθέντες-απολυθέντες διοικητές νοσοκομείων
        Σήμερα πολλά νοσοκομεία παραμένουν ακέφαλα καθώς ορισμένοι διοικητές είτε έχουν παραιτηθεί είτε έχουν απομακρυνθεί.
        Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει στο HealthReport.gr ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής: «οι διοικητές αυτοί θα αντικατασταθούν άμεσα ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία».
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: