Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Σταμάτησαν οι Εργασίες στο 7όροφο κτίριο.

         Σας κάνουμε γνωστό ότι ΑΜΕΣΗ και ΑΚΑΡΙΑΙΑ ήταν η αντίδραση του Προέδρου του Σωματείου μας Κώστα Πετρόπουλου, χθες το πρωί όταν ενημερώθηκε από τον Συνάδελφο Ανδρέα Σταματόπουλο, ότι σταμάτησαν οι εργασίες στο 7όροφο κτίριο του Νοσοκομείου μας.
         Αμέσως  επικοινώνησε με τον Περιφερειάρχη  Απόστολο Κατσιφάρα και στη συνέχεια με τον Διοικητή της 6ης Υ.Πε τον Κον Γιώργο Γιαννόπουλο, από τους οποίους, αφού συζήτησε το θέμα,  ζήτησε την ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ τους έτσι ώστε και ο Εργολάβος να μην φύγει και να τρέξει η σχετική χρηματοδότηση, έτσι ώστε το έργο να μην μπεί σε νέες περιπέτειες, εκδίδοντας παράλληλα και το παρακάτω σχετικό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
 
Αριθμ. Πρωτ:.........400.               ΠΡΟΣ: Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Πάτρα……….....5.8.15.
                                                                                            
        Σοβαρότατη και  δυστυχώς αρνητικότατη η εξέλιξη που είχαμε σήμερα στο εργοτάξιο του Νοσοκομείου ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, όπου ο εργολάβος σταμάτησε τις εργασίες, επειδή δεν του καταβάλλονται με ευθύνη της κυβέρνησης τα οφειλόμενα.
    Παρά τη σχετική κατανομή που ήδη έχει γίνει, μετά τις πρόσφατες παρεμβάσεις μας μαζί με την περιφέρεια, τον Περιφερειάρχη που παρακολουθεί απο κοντά και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εξέλιξη  του έργου, το αρμόδιο Υπουργείο (Σταθάκης)  δεν δίνει την σχετική εντολή στο  Γενικό Λογιστήριο  του Κράτους να  μεταφέρει τις σχετικές πιστώσεις στην Τράπεζα Ελλάδος, προκειμένου να πληρωθεί ο εργολάβος και να συνεχιστεί αυτό το άκρως  απαραίτητο και αναγκαίο έργο.
    Καλούμε την κυβέρνηση να ανταποκριθεί στις εκκλήσεις μας και ιδιαιτέρως στις πάμπολες παρεμβάσεις  του Περιφερειάρχη  που συνεχίζονται και σήμερα μαζί με τον Διοικητή της 6ης Υ.Πε  και να προχωρήσει άμεσα στις σχετικές διαδικασίες καταβολής των σχετικών οφειλόμενων ποσών, εξασφαλίζοντας  έτσι την συνέχιση  και ολοκλήρωση αυτού του έργου που δυστυχώς μπαίνει σε κίνδυνο λίγο πριν την ολοκλήρωσή του.
                                                    ...................................................................
           Μετά τα προαναφερόμενα, σας γνωρίζουμε ότι δρομολογήθηκε σχετική συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Διοικητή της 6ης Υ.Πε, έτσι ώστε να υπάρξουν ΑΜΕΣΕΣ και από κοινού συντονισμένες παρεμβάσεις στα αρμόδια Υπουργεία και ειδικά στον Κον Σταθάκη, στον Υπουργό που έχει την σχετική αρμοδιότητα και ευθύνη και στον οποίο, αξίζει να το επισημάνουμε, ότι ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, βλέποντας την κατάσταση, μία ημέρα πρίν έκανε σχετική παρέμβαση όπως αναφέρεται και στο παρακάτω σχετικό Δελτίο Τύπου της περιφέρειας.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                       Τρίτη 4 Αυγούστου 2015
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Επιστολή του Απ. Κατσιφάρα στον Γ. Σταθάκη για την καθυστέρηση πίστωσης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ
       Την άμεση αποκατάσταση της ροής χρηματοδότησης των λογαριασμών των συγχρηματοδοτούμενων έργων ΕΣΠΑ, ΕΠΕΡΑΑ, του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων αλλά και του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομίας Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.
         Όπως σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο κ. Κατσιφάρας «η Περιφέρεια βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο αδιέξοδο με την αντικειμενική αδυναμία αποπληρωμής οικονομικών υποχρεώσεων, λόγω σημαντικών καθυστερήσεων πίστωσης των λογαριασμών των συγχρηματοδοτούμενων έργων ΕΣΠΑ, ΕΠΕΡΑΑ, του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων αλλά και του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων. Συνέπειες της ελλιπούς χρηματοδότησης είναι να παραμένουν απλήρωτοι οι εργολάβοι, να στενάζουν οι τοπικές οικονομίες και τα έργα να παραμένουν βαλτωμένα και ημιτελή».
         Επιπλέον, σύμφωνα με την επιστολή, επιβαρύνεται η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας και με εκατοντάδες χιλιάδες τόκους υπερημερίας, λόγω της καθυστέρησης καταβολής των χρημάτων χωρίς υπαιτιότητα του αναδόχου, τα οποία «καλούμαστε», όπως αναφέρει ο Περιφερειάρχης, «να πληρώσουμε από δικούς μας πόρους την καθυστέρηση της χρηματοδότησης. Και όταν λέμε δικούς μας πόρους εννοούμε τους ανύπαρκτους επενδυτικούς ΚΑΠ».
        Και καταλήγει ο Απ. Κατσιφάρας σημειώνοντας πως «είναι ανάγκη να εξοφληθούν οι επιχειρήσεις που έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες τους αλλά και την ανάγκη ολοκλήρωσης των ημιτελών έργων ώστε να μην έχουμε εγκαταλελειμμένα και ημιτελή έργα και τη δημιουργία νέου χρέους προκαλώντας συνθήκες ασφυξίας στην Περιφέρεια μας» συμπληρώνοντας πως η αποκατάσταση της ροής χρηματοδότησης «είναι άκρως επείγουσα επιτακτική και ζωτικής σημασίας για την συνέχιση της λειτουργίας μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: