Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Σοβαρά προβλήματα στην Καρδιολογική του Nοσοκομείου Πρέβεζας.

N        Στα όριά τους έχουν φθάσει πλέον οι γιατροί που υπηρετούν στην Καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Πρέβεζας, που καθημερινά δίνουν αγώνα για να περιθάλπουν τους ασθενείς. Αυτό τόνισαν στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας τόσο ο διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Γρηγόρης Οικονόμου όσο και ο διοικητής του νοσοκομείου Νίκος Γεωργάκος.
        Τα διαβήματα που έχουν γίνει μέχρι τώρα στην 6η ΥΠΕ δεν απέφεραν κανέναν αποτέλεσμα, ενώ η απόφαση για παράταση της απόσπασης μέχρι τέλους του έτους της καρδιολόγου στο νοσοκομείο Λευκάδας ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
"Δεν πάει άλλο. Έχουμε φθάσει στα όριά μας. Έχουμε μείνει τρεις γιατροί και τα περιστατικά που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά είναι πάρα πολλά" είπε ο κ. Οικονόμου και τόνισε εμφατικά ότι πρέπει να υλοποιείται σωστά το πρόγραμμα και να μην κινδυνεύουν τόσο οι γιατροί όσο και οι ασθενείς.
         Ο ίδιος είπε πως πρακτικά οι εφημερίες καρδιολόγου στο Νοσοκομείο Λευκάδας δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα, αντιθέτως αποτελούν πρόκληση, καθότι όλα τα περιστατικά, είτε εφημερεύει καρδιολόγος είτε όχι, διακομίζονται στην Πρέβεζα.
        Η κατάσταση είναι τόσο κρίσιμη που ο διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Γρηγόρης Οικονόμου προσανατολίζεται σε παραίτηση αν δεν υπάρξει λύση και αν δε γίνει ανάκληση της απόσπασης.
       Ο διοικητής του Νοσοκομείου Νίκος Γεωργάκος ανέφερε, πως αν και υπήρχαν διαβεβαιώσεις ότι θα υπάρξει διευθέτηση του θέματος κάτι τέτοιο δεν έγινε και μετά από αυτή την εξέλιξη και την πρακτική αδυναμία που προκύπτει για την κάλυψη της θέσης από έναν γιατρό του ΠΕΔΥ, όπως είχε αποφασίσει η 6η ΥΠΕ, η τύχη της κλινικής βρίσκεται στον αέρα.
Πηγή: epirusgate

Δεν υπάρχουν σχόλια: