Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Αχαία: Έρχονται λουκέτα σε κλινικές Nοσοκομείων

        Ένα βήμα από το κλείσιμο ή την αναστολή λειτουργίας τους βρίσκονται κλινικές των μεγάλων νοσοκομείων της Αχαίας, που προ πολλού έχουν σημάνει το καμπανάκι του κινδύνου, δυστυχώς χωρίς να τα ακούσει κανείς από το υπουργείο υγείας.
         Το υπάρχον προσωπικό έχει μειωθεί δραματικά τους τελευταίους μήνες με τις πρόωρες ή κανονικές συνταξιοδοτήσεις και οι περιβόητες 3.500 προσλήψεις που εξαγγέλλονται από τις αρχές του 2015, έχουν μείνει στα χαρτιά και στα λόγια.
Ωστόσο η αυτοθυσία στην κυριολεξία γιατρών και νοσηλευτών, σώσουν την εικονική κατάσταση, αλά όχι για πολύ όπως κατήγγειλε στο patrastimes.gr, ο πρόεδρος της ΕΙΝΑ Τάσος Γιακουμής, δηλώνοντας απογοητευμένος από την εγκατάλειψη του ΕΣΥ.
       «Η πρωτοβάθμια περίθαλψη επί της ουσίας αν και πανάκριβη για το κράτος είναι ανύπαρκτη για τους πολίτες, που στοιβάζονται στα νοσοκομεία, λόγω και της κρίσης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι πρώτα στην εξαφάνιση βρίσκονται στο επόμενο διάστημα τα κέντρα υγείας και θα ακολουθήσουν και κλινικές των τοπικών νοσοκομείων. Το Κέντρο υγείας Κάτω Αχαίας, πολλές φορές έχει βάρδια, χωρίς φύλακα και χωρίς νοσηλεύτρια!
         Αν σήμερα δεν κινητοποιηθούν από το υπουργείο, η βλάβη που έχει σημειωθεί στο ΕΣΥ, σε λίγο θα είναι μη αναστρέψιμη», κατέληξε ο κ.Γιακουμής.
Αναδημοσίευση από PatrasTimes

Δεν υπάρχουν σχόλια: