Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Σχετικά με την ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ με την ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

    Την Δευτέρα  7/9/15, διαπαραταξιακή Αντιπροσωπεία του Δ.Σ του Σωματείου μας, αποτελούμενη από τους Πετρόπουλο Κώστα-Γιαννόπουλο Σπύρο-Αρβανίτη Βαγγέλη-Λιώλη Βένη-Μπάρκα Νίκο-Ασλανίδη Κατερίνα  και Σουγλέρη Χρήστο, ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ με την ΔΙΟΙΚΗΣΗ του Νοσοκομείου, βάσει σχετικού αιτήματος του Δ.Σ του Σωματείου μας, όπως αυτό διατυπώθηκε και αποφασίστηκε στην πρόσφατη σχετική συνεδρίασή μας.
           Στη Συνάντηση αυτή, όπου από πλευράς  Διοίκησης συμμετείχαν ο Διοικητής- ο Υποδιοικητής-η Διοικητική Διευθύντρια και ο Διοικητικός Διευθυντής  του Ν.Ν. Θώρακος, τέθηκαν όλα εκείνα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν:
      • Κατ΄ αρχήν με την λειτουργία των Διοικητικών Υπηρεσιών, οι οποίες λόγω των μεγάλων ελλείψεων και ιδιαιτέρως της ελλιπούς οργάνωσής τους, δεν είναι και στα καλύτερά τους, ζήτημα που έγινε αποδεκτό και που μετά απ΄ αυτό κινήθηκαν ήδη οι σχετικές διαδικασίες, για τις οποίες, όπως διατυπώθηκαν στη συνέχεια από την Διοικητική Διεύθυνση,  δεν είμαστε απόλυτα σύμφωνοι. Ιδιαίτερα μας απασχόλησε η σωστή και επαρκή στελέχωση του Γρ. Μισθοδοσίας, το οποίο δεν είναι δυνατόν να αποδεχθούμε να συνεχίζει να λειτουργεί ως έχει. Απαιτήσαμε την ΑΜΕΣΗ στελέχωση του προτού αυτό καταρρεύσει.
       • Με την καταβολή των Αργιών-Νυχτερινών-Υπερωριών, όπου υπάρχουν σοβαρά προβλήματα,  τόσο με τις εκάστοτε και συνήθεις πλέον περικοπές, όσο και με τις διαδικασίες που ακολουθεί η υπηρεσία μας, οι οποίες για να  ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν χρειάζεται κάθε φορά-πάντα η παρέμβαση και η πίεση του Σωματείου  μας, μια παρέμβαση που επεκτείνεται  και στην ανεύρεση  των υπολειπόμενων πιστώσεων, για τις οποίες ζητήσαμε να υπάρξει επιτέλους σχετική και οριστική λύση.
        • Την αναθεώρηση της συνεργασίας μας με την ΗΔΙΚΑ. ΑΕ, μια συνεργασία από την οποία δεν είμαστε καθόλου ικανοποιημένοι ειδικά σε ότι έχει να κάνει με την καθυστερημένη ανταπόκρισή της στα εκάστοτε προβλήματα με τις Αργίες και τα νυκτερινά και βεβαίως τα χαρτάκια της μισθοδοσίας μας, όπου παρά την μη έκδοση και αποστολή τους δεν έχει μειωθεί και η  σχετική αμοιβή της. 
     • Με την χορήγηση ΑΜΕΣΑ σε όλους τους Συναδέλφους-Εργαζόμενους των κλιμακίων που έπρεπε ήδη να είχαν δοθεί και που δυστυχώς εκκρεμούν. Αίτημα που έγινε αποδεκτό και δόθηκαν ήδη οι σχετικές κατευθύνσεις.   
      • Με την λειτουργία των Ιδιωτικών Συνεργείων, τα σχετικά προβλήματα τόσο με τις προσφερόμενες υπηρεσίες όσο και με την συμπεριφορά τους την πρακτική τους απέναντι στους Εργαζόμενους που απασχολούν, αλλά και την σοβαρή παραβίαση των συμβατικών  τους υποχρεώσεων.
     • Με τα  ζητήματα των μετακινήσεων Προσωπικού, που δημιουργούν τεράστια λειτουργικά προβλήματα στην υπηρεσία μας και ιδιαιτέρως τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την χορήγηση βαθμών σε κάποιους Συναδέλφους, μια χορήγηση που αποδείχθηκε λάθος και  είχε ως συνέπεια να ζητείται η επιστροφή των  χρημάτων που καταβλήθηκαν. Γι΄ αυτό το πρόβλημα, που προέκυψε με αφορμή την διαδικασία  επιστροφής των σχετικών χρημάτων, ζητήσαμε την επανεξέταση του θέματος και την σχετική εμέρωσή μας ΑΜΕΣΑ.
     • Με τα κτιριακά μας ζητήματα, τόσο με το σταμάτημα των Εργασιών στο 7όροφο κτίριο, όπου δεν υπήρξε κάποια σχετική νεώτερη ενημέρωση-θετική εξέλιξη, όσο και με την χρηματοδότηση της μεταστέγασή μας σ΄ αυτό, μια χρηματοδότηση όπου το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει ανταποκριθεί μέχρι σήμερα. Αξίζει να επισημάνουμε ότι σε σχετική ερώτησή μας για το πώς θα αντιμετωπιστεί η μη χρηματοδότηση του Νοσοκομείου για την μεταστέγασή μας στο 7όροφο, όταν αυτό χρειαστεί να γίνει, διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχει δυστυχώς κάποιο σχετικό plan B.
          Για όλα  αυτά τα ζητήματα, που δεν είναι και τα μόνα, θα δρομολογήσουμε άμεσα σχετική ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, προκειμένου να ενημερωθούν οι Συνάδελφοι- Μέλη μας για τις σχετικές εξελίξεις επί των προβλημάτων μας και ιδιαιτέρως για τις επιπτώσεις του 3ου Μνημονίου στα Εργασιακά και Συνταξιοδοτικά μας ζητήματα, να συζητηθούν λεπτομερώς όλα αυτά  και να παρθούν αποφάσεις για κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: