Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Ξεκινούν και πάλι οι εργασίες στο 7όροφο Σεισμόπληκτο Κτίριο.


         Μετά από ένα  δίμηνο περίπου  διακοπής των  εργασιών στο 7όροφο Σεισμόπληκτο κτίριο του Νοσοκομείου μας και μετά από αρκετές παρεμβάσεις, τόσο του Σωματείου μας, όσο και του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας,κλπ άλλων  ξεκινούν επιτέλους και πάλι οι εργασίες στο πολύπαθο αυτό κτίριο.
          Αυτό ανακοίνωσε χθες κατά τη διάρκεια σχετικής συνέντευξης τύπου που παρεχώρησε στα Μέσα μαζικής ενημέρωσης ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, ο οποίος αναφέρθηκε στην επανεκκίνηση των εργασιών τριών μεγάλων έργων και συγκεκριμένα στο κεντρικό πολυώροφο κτίριο του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας», στη Διάνοιξη της Κανακάρη και στη Μικρή Περιμετρική Πατρών, λέγοντας χαρακτηριστικά

       «Να δώσουμε και μια νότα αισιοδοξίας σήμερα, καθώς ξεκίνησαν και πάλι οι εργασίες στο Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας και στην Κανακάρη ενώ την Πέμπτη αρχίζουν ξανά οι εργασίες στο έργο της Μικρής Περιμετρικής» επεσήμανε ο κ. Κατσιφάρας και πρόσθεσε. «Θα παρακολουθούμε τα έργα από κοντά μαζί με τις Υπηρεσίες μας καθώς θέλουμε να ολοκληρωθούν μέσα στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα και να παραδοθούν λειτουργικά στους συμπολίτες μας».
         Γι'  αυτό το πρόβλημα, αξίζει να επισημάνουμε ότι είχαμε ασχοληθεί στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ του Σωματείου μας, όπου δρομολογήσαμε σειρά παρεμβάσεων, όπως η παρακάτω σχετική επιστολή μας και η Γενική Συνέλευση της Πέμπτης, όπου θα προσδιορίζαμε παράλληλα και τις σχετικές Κινητοποιήσεις.
          Μετά από αυτή τη θετική εξέλιξη και ιδιαιτέρως τη διαβεβαίωση του εργολάβου ότι θα συνεχίσει χωρίς διακοπές το έργο, για να το παραδώσει μέσα στο επόμενο τρίμηνο, αναθεωρούμε και εμείς τη στάση μας , συνεχίζοντας βεβαίως τον αγώνα για την παράδοση του έργου μέσα στις συμβατικές υποχρεώσεις και να χρηματοδοτηθεί επιτέλους το Νοσοκομείο με τις απαραίτητες πιστώσεις, έτσι ώστε μετά την παράδοση του κτιρίου να προχωρήσουμε αμέσως στην σχετική μεταστέγασή μας.
         Δοθείσης της ευκαιρίας να πούμε ότι στην χθεσινή επικοινωνία του προέδρου του Σωματείου μας Κώστα Πετρόπουλου με τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας Απ. Κατσιφάρα, συμφωνήθηκε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η από κοινού διεκδίκηση τόσο των προαναφερόμενων, όσο και των προσλήψεων του αναγκαίου και απαραίτητου προσωπικού για την στελέχωση και την πλήρη λειτουργία του 7ορόφου κτιρίου και κατ΄ επέκταση όλου του Νοσοκομείου.
 
 
 

 ΠΡΟΣ: - Υπουργό Υποδομών.              Πάτρα……….....28.9.15             

             -  Υπουργό Οικονομικών.        Αριθμ. Πρωτ:...........425.          
              - Υπουργό  Υγείας. 
              -  Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας.
              -  Βουλευτές Ν. Αχαϊας.
              -   Διοικητή 6ης Υ.Πε.
              -   Δήμαρχο Πατρέων.
              -   Ιατρικό Σύλλογο Πάτρας.
              -   Κοινωνικούς Φορείς.                                                                       
     Το 7όροφο ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟ κεντρικό Κτίριο του Νοσοκομείου ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, έξι χρόνια μετά τον σεισμό, όπου ως γνωστόν υπέστη μεγάλες και σοβαρές ζημιές και μάλιστα λίγους  μήνες πριν την ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασης και την παράδοσή του προς χρήση, λόγω των Κυβερνητικών επιλογών βρίσκεται και πάλι  απέναντι σε δυσάρεστες  και μάλιστα σοβαρότατες περιπέτειες.   
         Η ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ του Κράτους απέναντι στην εταιρεία που ανακατασκευάζει το  κτίριο, είχε  ως ΣΥΝΕΠΕΙΑ από τις αρχές Αυγούστου του τρέχοντος έτους να σταματήσουν οι εργασίες, που όπως προαναφέρουμε βρίσκονται  ένα βήμα  πριν την ολοκλήρωση τους, εξέλιξη που εξοργίζει όλη την τοπική κοινωνία και όχι μόνον, που υπομονετικά περίμενε και ευελπιστούσε στην ολοκλήρωση αυτού του έργου, την παράδοσή του και κατ'  επέκταση την πλήρη επαναλειτουργία επιτέλους αυτού του άκρως απαραίτητου Νοσοκομείου.
          Επειδή γι΄ αυτήν την αρνητικότατη και συνάμα προκλητικότατη εξέλιξη, δύο περίπου μήνες μετά το σταμάτημα των εργασιών, που κανένας  δεν περίμενε σε ένα έργο που πήγαινε πολύ καλά, κανείς δεν δίνει κάποια ΣΑΦΗ και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ –ΛΥΣΗ
                                   ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ τους ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ
Το αργότερο μέσα στο αμέσως επόμενο 10ήμερο και μάλιστα προτού αυτό το έργο μπει σε μεγαλύτερες περιπέτειες και χρειαστεί να γίνει υπόθεση των φορέων που μέσα από σχετικές συσκέψεις έχουν ασχοληθεί πολλάκις μ αυτό, ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ τη ΛΥΣΗ που ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ, που δεν μπορεί να είναι  άλλη από το ΑΜΕΣΟ ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ του έργου και την ΠΑΡΑΔΟΣΗ του μέσα  στις προκαθορισμένες συμβατικές του υποχρεώσεις.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: