Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Διαρροή αερίων στα εργαστήρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Κινδυνεύει η ζωή των ασθενών και του προσωπικού


·         Διαρροή Αερίων στα εργαστήρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας
Καταγραφή συμβάντων προσωπικού με έντονη δυσφορία οι οποίοι Νοσηλευθήκαν, εξαιτίας της διαρροής αερίων. Κινδυνεύει ή όχι η υγεία των Ασθενών και του προσωπικού;
·         Ο Διοικητής της Πρέβεζας έδωσε οδηγία στους Ιατρούς να μη διακομίζονται,  παρ’ ότι επικίνδυνο για την υγεία τους, Νοσηλευόμενοι Ασθενείς σε άλλα Νοσοκομεία της Ηπείρου λόγω έλλειψης υλικών και φαρμάκων που αντιμετωπίζουν
·         Σε Νοσοκομείο του Κέντρου της Αττικής στα κρεβάτια ΜΕΘ στρώνουν αχρησιμοποίητες σακούλες σκουπιδιών, αντί για  υποσέντονα (πάνες) λόγω ελλείψεων!!!
            Ο Εξοπλισμός και οι υποδομές των Νοσοκομείων  είναι σε κακό χάλι.
            Τα ασυντήρητα, σαράβαλα μηχανήματα θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των Ασθενών και του προσωπικού. Πολλές φορές Ιατρικά Μηχανήματα δείχνουν λάθος αποτελέσματα, οδηγώντας σε λάθος ιατρική αντιμετώπιση των Ασθενών και μάλιστα εκτάκτων περιστατικών.
            Νοσοκομεία ξέμειναν από υλικά και φάρμακα. Οι Διοικητές των Νοσοκομείων έχουν  εντολή από τους Υπουργούς Υγείας, να αποκρύπτουν την πραγματικότητα. Βγάζουν αστείες ανακοινώσεις ενάντια στην ΠΟΕΔΗΝ, η οποία αναδεικνύει με στοιχεία την τραγική κατάσταση που περιήλθαν τα Νοσοκομεία, από τις ασκούμενες πολιτικές.
            Οι Διοικητές των Νοσοκομείων έπαψαν να εκδίδουν γραπτές οδηγίες προς τις υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της κατάστασης, εξαιτίας των ελλείψεων προσωπικού, υλικών και φαρμάκων. Προφορικά και μόνο διαχειρίζονται τη μιζέρια.
            Γίνονται συνεννοήσεις μεταξύ Διοικητών Νοσοκομείων και της κάθε Υγειονομικής Περιφέρειας να σταματήσουν οι διακομιδές Νοσηλευόμενων Ασθενών προς άλλα Νοσοκομεία της Περιφέρειας, εξαιτίας της έλλειψης φαρμάκων και υλικών. Οδηγία είναι να αντιμετωπίζονται οι Ασθενείς στο πρώτο Νοσοκομείο διακομιδής.
            Ακόμη και εάν αυτό καθίσταται επικίνδυνο για την ζωή τους καθ’ ότι το Νοσοκομείο πρώτης υποδοχής, δεν διαθέτει τις κατάλληλες ειδικότητες ιατρών και τον κατάλληλο εξοπλισμό.
            Τοπικές ιστοσελίδες  της Ηπείρου αποκάλυψαν ότι ο Διοικητής του Νοσοκομείου της Πρέβεζας έδωσε προφορική εντολή στους Ιατρούς να μην κάνουν διακομιδές Νοσηλευόμενων Ασθενών, λόγω έλλειψης υλικών και φαρμάκων στα άλλα Νοσοκομεία της Ηπείρου. Να αντιμετωπίζονται οι Ασθενείς στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας ακόμη και εάν αυτό εκθέτει σε κίνδυνο τη ζωή τους.  
            Πολύ μεγάλο Νοσοκομείο του Κέντρου της Αττικής την περασμένη εβδομάδα στα κρεβάτια των Ασθενών στη ΜΕΘ, έστρωναν σακούλες σκουπιδιών (αχρησιμοποίητες) αντί για υποσέντονα (πάνες) !!! Τόσο καλά. Μεσαίωνας.
            Μην βιαστεί να το διαψεύσει ο Αν. Υπουργό Υγείας!!! Έχουμε στοιχεία!!!
            Τα Νοσοκομεία οφείλουν σε ληξιπρόθεσμα στους Προμηθευτές 1,3δις ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
            Η διάλυση των υποδομών και του Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού των Νοσοκομείων, θέτει κατ’ εξακολούθηση σε κίνδυνο τη ζωή Ασθενών και του προσωπικού.
Αναφέρουμε ένα τρανταχτό παράδειγμα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, που εκτίθενται πολύ καιρό τώρα σε κίνδυνο, Ασθενείς και προσωπικό από συνεχιζόμενη διαρροή αερίων!!!
            Στους χώρους των εργαστηρίων καταγράφηκαν τα εξής συμβάντα.
1-15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016
            Το προσωπικό των Εργαστηρίων αισθάνεται δυσφορία στο χώρο του ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ από διαρροή αερίου. Μία υπάλληλος με έντονη δυσφορία επισκέφτηκε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου δύο φορές. Τη δεύτερη φορά κρίθηκε σοβαρή η κατάστασή της και παρέμεινε στη Βραχεία Νοσηλεία. Στη συνέχεια εισήχθη στην Παθολογική Κλινική για Νοσηλεία.
            Τις επόμενες ημέρες πάλι στο χώρο του Ανοσολογικού Εργαστηρίου υπήρξε δεύτερο συμβάν, λόγω διαρροής αερίου. Τρεις υπάλληλοι αισθάνθηκαν έντονη δυσφορία και επισκέφθηκαν το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου. Κρίθηκε σοβαρή η κατάστασή μιας υπαλλήλου και εισήχθη για Νοσηλεία στη Παθολογική Κλινική.
            Ο Διοικητής του Νοσοκομείου και οι Υπουργοί Υγείας στον κόσμου τους!!!
            Από τις έντονες διαμαρτυρίες των εργαζομένων των Εργαστηρίων και του Δ.Σ. Σωματείου αναγκάστηκε η Διοίκηση να καλέσει ειδικό εξωτερικό συνεργείο για έλεγχο. Έλαβε δείγματα τα οποία όπως είπαν εστάλησαν για έλεγχο σε εργαστήριο της Γερμανίας. Τα αποτελέσματα αναμένονται εντός ενός μήνα.
Έως τότε τι γίνεται με τους Ασθενείς και το προσωπικό;
               Ποιος διασφαλίζει την υγεία τους;
      Η διαρροή αερίου συνεχίζεται στα Εργαστήρια
         Μετά από λίγες ημέρες και άλλος υπάλληλος αισθάνεται έντονη δυσφορία και μετέβη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών για εξέταση. Κρίθηκε σοβαρή η κατάστασή του από τους Ιατρούς και έλαβε 3ημερη αναρρωτική άδεια.
         Μέσα στο εν λόγω 15ήμερο υπήρξε και τέταρτο συμβάν στο χώρο των Εργαστηρίων. Υπάλληλος αισθάνθηκε έντονη δυσφορία αφού συνεχίζεται η διαρροή αερίου και αναγκάστηκε να επισκεφθεί το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου. Οι Ιατροί του χορήγησαν 2ημερη αναρρωτική άδεια.
15-30 Νοεμβρίου
            Στο χώρο που στεγάζεται ο νέος Αξονικός Τομογράφος παρατηρείται το φαινόμενο οι Ασθενείς και το προσωπικό να αισθάνονται έντονη δυσφορία και τάση προς έμετο.
Και πάλι στο χώρο του νέου Αξονικού τομογράφου, έχουμε  7ο περιστατικό με έντονη δυσφορία υπαλλήλων από διαρροή μεγάλης ποσότητας «αερίου».
Επίσης στο Εργαστήριο Φαρμακολογίας υπάλληλος παραπονιέται για δυσφορία στο χώρο εργασίας από διαρροή αερίου.
Συμβάντα υπαλλήλων που αισθάνθηκαν έντονη δυσφορία παρατηρήθηκαν επίσης στο Αιματολογικό-Αιμοδοσία, στο Ακτινοδιαγνωστικό, στο χώρο του παλαιού αξονικού Τομογράφου και το Βιοχημικό.
Η γιατρός Εργασίας κατέγραψε «ήπια δηλητηρίαση» και συνέστησε: 1. Το προσωπικό να φορά ειδικές μάσκες!! 2. Να δουλεύουν με παράθυρα ανοικτά 3. Να φορούν γυαλιά, που προστατεύουν από σταγονίδια αντιδραστηρίων. Ζήτησε να προμηθευτεί η Διοίκηση για το προσωπικό ειδικές μάσκες. Έως σήμερα δεν χορηγήθηκαν μάσκες στο προσωπικό.
Πως λοιπόν με τόσα μέσα προστασίας που πρέπει να πάρουν οι υπάλληλοι μιλάμε για ήπια δηλητηρίαση; Οι Ασθενείς  θα φοράνε γυαλιά και μάσκες; Πόσο προστατεύονται.
Ποιος μπορεί να εργασθεί υπό αυτές τις συνθήκες;
Όποιοι (ασθενείς και προσωπικό) εκτέθηκαν ή εκτίθενται στο αέριο κινδυνεύουν μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα; Ποιος το διασφαλίζει;
Η Διοίκηση παρακολουθεί ως θεατής. Μετά το θόρυβο και την έντονη ανησυχία ελήφθησαν νέα δείγματα από τους χώρους των Εργαστηρίων και στάλθηκαν για έλεγχο σε Εργαστήριο της Γερμανίας.
          Η Διοίκηση του Νοσοκομείου και της Υγειονομικής Περιφέρειας έκαναν κάποιες μυστικοσυσκέψεις χωρίς να ενημερώσουν τους εργαζόμενους των Εργαστηρίων και το Σωματείο Εργαζομένων,  για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά τη Δημόσια Υγεία. Είναι ασφαλείς ή όχι τελικά σήμερα οι Ασθενείς που επισκέπτονται τα Εργαστήρια για εξετάσεις και οι εργαζόμενοι στους εν λόγω ή τους τριγύρω χώρους του Νοσοκομείου;
            Μετά τις έντονες αντιδράσεις του Σωματείου και των Εργαζομένων, η Διοίκηση ενημέρωσε ότι πράγματι υπάρχει συνεχιζόμενη διαρροή αερίων. Ενημέρωσαν προφορικά τους υπαλλήλους  (χωρίς να επιδείξουν γραπτώς τις μετρήσεις του εργαστήριου της Γερμανίας  και μάλιστα από τα πρώτα συμβάντα δυσφορίας που ήταν πιο ήπια) ότι έδειξαν Βουτάνιο στα ανώτερα φυσιολογικά επίπεδα!!!
            Μέχρι τώρα δεν έχουμε δει έγγραφη απάντηση του Εργαστηρίου της Γερμανίας.
            Ερωτήματα προς τους λαλίστατους μέσω facebook Υπουργούς Υγείας:
  1. Είναι ασφαλής η υγεία του προσωπικού των εργαστηρίων, που συνεχίζουν να  εργάζονται, αλλά  και των Ασθενών  που υποβάλλονται σε  διαγνωστικές υπηρεσίες;
  2. Προτίθεται η Διοίκηση να κλείσει τα συγκεκριμένα Τμήματα, όπως έπραξε με το Ανοσολογικό Εργαστήριο; Δεν γίνεται να υπάρχουν εργαζόμενοι και Ασθενείς δύο [2] ταχυτήτων. Άλλοι (προσωπικό και Ασθενείς) να προστατεύονται και άλλοι να κινδυνεύουν κατ’ εξακολούθηση. Εάν δεν υπάρχει κίνδυνος όπως διατείνεται η Διοίκηση, γιατί έκλεισε το Ανοσολογικό Εργαστήριο;
  3. Έχουν ερευνήσει, έχουν καταγράψει κρούσματα Νοσηλευόμενων Ασθενών εξαιτίας της διαρροής αερίου, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στα Εργαστήρια για Αξονική Τομογραφία ή άλλες διαγνωστικές υπηρεσίες;
  4. Δύο [2] φορές προσήλθε εξωτερικός συνεργάτης και έκανε δειγματοληψία. Γιατί η δειγματοληψία έγινε αφού δόθηκε προηγουμένως η οδηγία ν’ αερίζονται οι χώροι; Πόσο αξιόπιστες θεωρούνται οι λήψεις αυτών των δειγμάτων;
Ντροπή τέτοια προχειρότητα για την διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.
            Δεν φθάνουν αυτά!!! Κλείνουν και το Τμήμα Αιμοληψιών της Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου για λόγους οικονομίας. ΝΤΡΟΠΗ!!!
            Τέτοια προχειρότητα!!!
            Οι Υπουργοί Υγείας είναι επικίνδυνοι για τη Δημόσια Υγεία.

Από την Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: