Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Δημόσιο: ΚΟΦΤΗΣ στους μισθούς και ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

      Σαφής αναφορά στη συμφωνία του Eurogroup της περασμένης Δευτέρας, σε «μηχανισμό» και «παραμετρικά μέτρα», για την επίτευξη, διασφάλιση και διατήρηση του στόχου για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%, με τον "κόφτη" στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και τις απολύσεις στο Δημόσιο να συνδέονται με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης.
      Ο όρος «μηχανισμός» παραπέμπει ευθέως στον «μηχανισμό αυτόματης δημοσιονομικής διόρθωσης», δηλαδή στον ήδη συμφωνημένο "κόφτη", που θα εκπνεύσει μετά το τέλος του Μνημονίου (2019).
       Ωστόσο, το ΔΝΤ, όπως αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα, δεν θέλει οριζόντιες περικοπές με κάποιες λίγες εξαιρέσεις, αλλά έναν "κόφτη", ο οποίος θα κατονομάζει με ακρίβεια τις δαπάνες όπου θα γίνουν περικοπές. Ανάμεσα σ' αυτές, θέλουν να ορίζεται από τον νόμο και η μισθολογική δαπάνη του Δημοσίου.
      Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επιπλέον, το ΔΝΤ έχει αντιδράσει στο μοντέλο της αξιολόγησης που έχει συμφωνηθεί με τους Ευρωπαίους, θεωρώντας ότι, αυτό δεν οδηγεί σε αποτελέσματα σε βάρος όσων κρίνονται ανεπαρκείς. «Θα προτείνει τη σύνδεση της αξιολόγησης με την απομάκρυνση ή τη μισθολογική υποβάθμιση των υπαλλήλων αυτών», αναφέρει το ρεπορτάζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: