Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Καταγγελία της ΑΔΕΔΥ στο σχέδιο νομιμοποίησης της Χρυσής Αυγής

      Με έντονη ανησυχία παρακολουθούμε τις προσπάθειες που γίνονται το τελευταίο διάστημα από εκπροσώπους της Κυβέρνησης για το «ξέπλυμα» της φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής.
Το κοινό ταξίδι της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένου και Δ. Βίτσα και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Ε. Αυλωνίτου, Ι. Δέδε και Ν. Κασιμάτη με τους χρυσαυγίτες Η. Κασιδιάρη και Χ. Παππά στις νήσους Ρω, Στρογγύλη και στο Καστελόριζο, με πρόσχημα την «ενδυνάμωση της εθνικής ομοψυχίας», καθώς και η κοινή τους φωτογράφιση, προκάλεσαν ρίγη αποτροπιασμού στο σύνολο των δημοκρατικών πολιτών.
      Πριν ακόμα κοπάσουν οι αποδοκιμασίες από το συμβάν αυτό, ο μέχρι πρότινος Υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Παρασκευόπουλος δήλωσε πως: «Αν η Χρυσή Αυγή κάνει βήματα για εκδημοκρατισμό πρέπει να στηριχθεί από το πολιτικό σύστημα, προτιμώντας τη σύγκλιση από τη διαρκή ρήξη. Η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της Δημοκρατίας. Και αυτή τη στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να τη στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα».
       Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη των νεοναζί δολοφόνων της Χρυσής Αυγής, το επιχειρούμενο «ξέπλυμά» της από κυβερνητικούς και άλλους παράγοντες του δημόσιου βίου αποτελεί θρασύτατη πρόκληση. Αποτελεί μια ιδιαίτερα επικίνδυνη εξέλιξη, σε μια περίοδο έντασης των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και πολεμικών σεναρίων στην περιοχή, η Κυβέρνηση και άλλα κέντρα εξουσίας να μιλάνε για εθνική ομοψυχία  συμπεριλαμβάνοντας τη φασιστική Χ.Α. Η «υπαγωγή του ναζισμού στους θεσμούς της Δημοκρατίας», με όποιο πρόσχημα και αν επιχειρείται να γίνει, είναι πρόκληση για την οικογένεια και τους φίλους του Παύλου Φύσσα, για τους Αιγύπτιους αλιεργάτες στο Πέραμα και τους εκατοντάδες μετανάστες θύματα της Χ.Α., για τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, για το συνδικαλιστικό και αντιφασιστικό κίνημα, για όλους τους δημοκράτες.
      Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δηλώνει την αντίθεσή της σε κάθε σχέδιο νομιμοποίησης των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Γιατί δεν χωράνε στο κοινωνικό σώμα αυτοί που διαχωρίζουν τους εργαζόμενους ανάλογα με τη φυλή και την εθνικότητα, αυτοί που ανέλαβαν επίσημα, δια του «Φύρερ» Μιχαλολιάκου, την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αυτοί που στη δίκη τους εξακολουθούν να προκαλούν τα θύματα και τους μάρτυρες κατηγορίας, αυτοί που οργανώνουν δολοφονικές επιθέσεις κατά προσφύγων στα νησιά, αυτοί που εισβάλλουν, με επικεφαλής τους υπόδικους βουλευτές Λαγό, Παναγιώταρο, Μίχο και Μπαρμπαρούση σε εκδήλωση στην ΕΣΗΕΑ σε συζήτηση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, αυτοί που οργανώνουν αιμοδοσίες μόνο για Έλληνες ή επιχειρούν να παρέμβουν στα σχολεία για να καθορίζουν ζητήματα σχετικά με τις σχολικές γιορτές ή με την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων.
      Το συνδικαλιστικό κίνημα θα συνεχίσει να βρίσκεται σε επαγρύπνηση, να απαιτεί την καταδίκη των ναζιστών δολοφόνων και να εργάζεται για την απομόνωση της Χ.Α. στους εργασιακούς χώρους και στην κοινωνία.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: