Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Ακόμη μια παρέμβασή μας για την τροποποίηση του Οργανισμού στην Διοίκηση της Υ.Πε και του Νοσοκομείου.

        Πρίν από λίγες ημέρες μας κοινοποιήθηκε το τελικό σχέδιο της τροποποίησης του Οργανισμού του Νοσοκομείου μας, ένα σχέδιο που με την επιμονή μας, τις πιέσεις μας και τις πάμπολες σχετικές διαβουλεύσεις και παρεμβάσεις μας, περιλαμβάνει αρκετά από τα αιτήματά μας, σχεδόν το σύνολο των προτάσεών μας.
         Παρ΄ όλα αυτά σ΄ αυτό το σχέδιο, που μπορείτε να το διαβάσετε στον σύνδεσμο που ακολουθεί (https://files.acrobat.com/a/preview/8d0a20cd-2cf6-4381-a21c-a124e24fd875), βλέπουμε να υπάρχουν κάποια λάθη και παραλήψεις, για την διόρθωση των οποίων πέρα από τις προφορικές παρεμβάσεις μας, στείλλαμε στην Διοίκηση της 6ης Υ.Πε και στην Διοίκηση του Νοσοκομείου  την παρακάτω σχετική επιστολή μας:
      ¨Σε συνέχεια των προφορικών συζητήσεών μας, για τις τροποποιήσεις στον Οργανισμό του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ, σας υπενθυμίζουμε τις ελλείψεις-παραλήψεις που υπάρχουν στο υπ΄ αριθ. 50290/29.11.16  σχέδιο-πρόταση που προσφάτως μας κοινοποιήσατε, παραλήψεις που θα θέλαμε και πρέπει να συμπεριληφθούν:
ü    Η αναφορά του άρθρου 3 για δύναμη 465 κλινών, δεν συνάδει με τις κλίνες του άρθρου 6, όπου προβλέπονται 420 κλίνες. Ο αριθμός των κλινών στα διατομεακά τμήματα, που κακώς δεν προσδιορίζονται, δεν μπορούν να καλύψουν την προαναφερόμενη διαφορά των 45 κλινών.
ü Δεν προβλέπεται ως τμήμα, το υπάρχον στον σημερινό οργανισμό Δερματολογικό-Αφροδισιολογικό τμήμα, παρά την πρόβλεψη 2 θέσεων Ιατρών.
ü     Δεν προβλέπεται το Οδοντιατρικό που υπάρχει στον σημερινό οργανισμό και λειτουργεί ήδη στο Νοσοκομείο.
ü  Δεν υπάρχουν οι Προσωποπαγείς θέσεις που ήδη υπηρετούν, ούτε οι προβλεπόμενες στον υπάρχοντα οργανισμό θέσεις ΔΕ ΚΗΠΟΥΡΟΥ και  ΔΕ ΙΕΡΕΑ.
ü  Δεν προβλέπεται ΙΑΤΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, βάσει των σχετικών κείμενων διατάξεων (Ν. 1568/85).
ü   Δεν διαχωρίζεται η ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ως αυτόνομη υπηρεσία, κάτι που πρέπει να γίνει βάσει των κλινών που προβλέπονται.
ü      Δεν προβλέπονται οι 2 θέσεις ΠΕ 18 που αφορούν την ΔΙΕΚ Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ (την Σχολή ΑΔΕΛΦΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΩΝ), όπου για την εύρυθμη λειτουργία της υπό την δικαιοδοσία του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ, όπως ορίζουν οι κείμενες διατάξεις, θα πρέπει να προβλεφθούν συνολικά 6 θέσεις, 3 ΠΕ 18, 2 ΠΕ 14 και 1 ΔΕ για την αναγκαία και απαραίτητη σχετική Γραμματειακή Υποστήριξη.
ü      Ενίσχυση και ανακατανομή των θέσεων Προσωπικού, όπου θα πρέπει:
-         Οι 25 θέσεις ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων να γίνουν 36.
-         Οι    8 θέσεις  ΤΕ Φυσικοθεραπείας να γίνουν 10.
-         Οι    3 Θέσεις ΤΕ Εργοθεραπείας να γίνουν 2.
-         Η     1 Θέση ΤΕ Δημόσιας Υγείας να γίνουν 2.
-         Οι 25 θέσεις ΔΕ Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων να γίνουν 35.
-         Οι 20 θέσεις ΔΕ Χειριστών Ιατρικών Συσκευών να γίνουν 28.
-         Οι   4  θέσεις ΔΕ Βοηθών Φαρμακείου να γίνουν τουλάχιστον 5.
-         Οι   4  θέσεις ΔΕ Μαγείρων να γίνουν τουλάχιστον 6.
-     Οι 45 θέσεις ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων να γίνουν τουλάχιστον 50 με παράλληλη πρόβλεψη ύπαρξης θέσεων Γραμματέων Νοσηλευτικών Τμημάτων.
-         Οι   8 θέσεις Τηλεφωνητών να γίνουν 10.
-         Οι 30 θέσεις ΔΕ Τεχνικού να γίνουν 40.
-  Οι 31 θέσεις ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας θα πρέπει να γίνουν τουλάχιστον 50 δεδομένου ότι σήμερα Εργάζονται ήδη 40 καθαρίστριες και χρειάζονται ενισχύσεις για την πλήρη κάλυψη των αναγκών μας, συν το προσωπικό που θα χρειαστεί για τα καινούργια Πλυντήρια, αντιλαμβάνεστε ότι οι 31 είναι πάρα πολύ λίγες.
-   Λίγες είναι και οι προβλεπόμενες 12 θέσεις Θυρωρών κλπ άλλων ειδικοτήτων, όπου θα πρέπει να υπάρξει διπλασιασμός των σχετικών θέσεων και πρόβλεψη  ύπαρξης θέσεων Προσωπικού ΔΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Νοσοκομείου.¨

Δεν υπάρχουν σχόλια: