Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

ΑΠΟΦΑΣΗ της 21ης-10ης/24.10.17 Συνεδρίασης του Δ.Σ του Σωματείου μας.

      Την ΤΡΙΤΗ 24/10/17, συνεδρίασε  το Δ.Σ του Σωματείου μας,  μετά από σχετική πρόσκληση του Προέδρου του Σωματείου μας, με  τα παρακάτω θέματα στην ημερήσια διάταξη:                           
I.     Η πορεία των Αξιολογήσεων και η παραπέρα στάση μας.
II.   Η Λειτουργία των Νοσηλευτικών Ειδικοτήτων.
III. Η Στάση της Διοίκησης στις Κινητοποιήσεις μας και η Λειτουργία του Δ.Σ. 
IV.  Το επόμενο ΚΑΡΑΒΑΝΙ της Υγείας από την ΠΟΕΔΗΝ.
V. Τα προβλήματα των Συναδέλφων και ο τρόπος Διεκδίκησής τους. 
VI.   Διάφορα τρέχοντα ζητήματα και Ενημερώσεις.
      Σ΄  αυτήν  λοιπόν την Συνεδρίαση, από την οποία  απουσίαζαν ο Αναγνώστου, ο Αρβανίτης και η Γκαργκάσουλα, ο  Πρόεδρος του Σωματείου μας, εισηγούμενος, τα θέματα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης, αναφέρθηκε:
Ι. Κατ αρχήν στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από  την ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, που ουσιαστικά και τυπικά, βάσει της τροπολογίας Γεροβασίλη, έληξε χθές 23/10/17, με την ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  σ' αυτήν όλων των Συναδέλφων-Εργαζόμενων και ιδιαιτέρως των Προϊσταμένων και των Διευθυντών που στο σύνολό τους αντέδρασαν και παρά τα εκβιαστικά δειλήματα της Γεροβασίλη και κατ'  επέκταση της κυβέρνησης δεν αξιολόγησαν κανέναν και δεν αξιολογήθηκε επίσης κανένας.
      Γι αυτήν την πολύ σημαντική εξέλιξη, το πάρα πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα, εκτιμώ ότι θα πρέπει να βγεί σχετική ανακοίνωση που να χαιρετίζουμε αυτήν την αντίσταση, την καθολική συμμετοχή των Συναδέλφων μας, μια  δυναμική που θα πρέπει να συνεχιστεί σε ολες τις δράσεις και τις κινητοποιήσεις μας που θα χρειαστούν απέναντι στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική και ιδιαιτέρως απέναντι στην Διοίκηση του Νοσοκομείου που δεν σέβεται τις κινητοποιήσεις μας, δεν ακούει τα αιτήματά μας και δεν επιλύει τα προβλήματα του Νοσοκομείου και των Συναδέλφων Εργαζόμενων σ' αυτό.
II. Στη συνέχεια στις αρνητικές εξελίξεις στις Νοσηλευτικές Ειδικότητες, όπου η Διοίκηση αποφάσισε για φέτος, μέ πρόσχημα την έλλειψη ενδιαφέροντος, να λειτουργήσει μόνον  την μία, αυτήν της χειρουργικής. Αφού παρέθεσε τα στοιχεία που φανέρωναν ότι η δυνατότητα συμμετοχής ήταν καλύτερη από πέρσυ, πρότεινε να παρέμβουμε στη Διοίκηση και μάλιστα στην σημερινή της συνεδρίαση, όπου έχω ζητήσει να είναι εκ νέου θέμα συζήτησης οι Νοσηλευτικές ειδικότητες και να ζητήσουμε την λειτουργία  και των δύο ειδικοτήτων και κατά την φετινή εκπαιδευτική χρονιά.
III.  Στην στάση της Διοίκησης και προσωπικά του Διοικητή απέναντι στο Σωματείο και τούς Συναδέλφους Εργαζόμενους, που δεν σέβεται τις κινητοποιήσεις μας, δεν ευαισθητοποιείτε απ' αυτές και δεν επιλύει κανένα πρόβλημα, που δυστυχώς λειτουργεί μακριά και έξω από τα θεσμικά όργανα, ζητήματα που είχαμε συζητήσει στην προηγούμενη συνεδρίασή μας, όπου αποφασίσαμε την ανάρτηση σχετικού ΠΑΝΟ, προτείνοντας σήμερα την έκδοση και σχετικής ανακοίνωσης-καταγγελίας, καθώς επίσης και σχετικής ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ για να ενημερωθούν πλήρως και σωστά όλα τα μέλη μας, όλοι οι Συνάδελφοι για την πρακτική της Διοίκησης και αφού ιεραρχήσουμε τα ζητήματα να προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις σε επίπεδο  Νοσοκομείου και 6η Υ.Πε
IV. Επίσης στα προβλήματα του Νοσοκομείου και των Συναδέλφων Εργαζόμενων σ' αυτό, που δεν επιλύονται από την Διιοίκηση παρά τις πάμπολες παρεμβάσεις μας, προβλήματα που βαλτώνουν και που καθημερινά προστίθενται και άλλα, όπως:
ü  Αυτά του τμήματος AIDS, όπου συμβαίνουν πάρα πολλά και για τα οποία προτείνω να αναφερθούμε στην προαναφερόμενη παράστασή μας στη συνεδρίαση του Δ.Σ του Νοσοκομείου, ζητώντας ΑΜΕΣΑ σχετική σύσκεψη μεταξύ των εμπλεκομένων, παρουσία και του Σωματείου μας, για την διευθέτηση της λειτουργίας του στα πλαίσια των κείμενων διατάξεων.
ü  Το Φυματιολογικό Ιατρείο που λειτουργεί σε ακατάλληλους χώρους και χωρίς να πληρούνται οι ανάλογες προϋποθέσεις και μάλιστα στο χώρο των Διοικητικών Υπηρεσιών, ζήτημα που θα πρέπει να μεταφέρουμε στην προαναφερόμενη παράστασή μας, ζητώντας την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ του, ειδάλλως προχωράμε σε κινητοποιήσεις, ει δυνατόν μαζί με τούς Συναδέλφους του ΝΝΘώρακος, κινητοποιήσεις που θα έχουν την μορφή της διαμαρτυρίας όλων των Διοικητικών, είτε φορώντας μάσκες στα γραφεία τους, είτε της δυναμικής παράστασης στη Διοίκηση, ακόμη και την κατάληψη των γραφείων της Διοίκησης, του Ιατρείου αλλά και όλου του δεύτερου ορόφου.
ü  Τα προβλήματα των Τραπεζοκόμων και τις πρόσφατες απειλητικές παρεμβάσεις της αναρμόδιας γι αυτούς Υποδιοικήτριας του ΝΝΘωρακος που υποκαθιστά ακόμη και τους προϊσταμένους, θέμα που βάζουμε στη προαναφερόμενη παράστασή μας, ζητώντας την ΑΜΕΣΗ σχετική απομάκρυνση της και τον περιορισμό της δράσης της στις αρμοδιότητές της και τις δικαιοδοσίες της.
V.  Στο ΚΑΡΑΒΑΝΙ της ΥΓΕΙΑΣ που την 8/11/17 φθάνει στην ΝΑΟΥΣΑ, όπου πρότεινε την συμμετοχή μας σ΄ αυτό, είτε με Πούλμαν αν ζητηθεί βοήθεια και εξασφαλιστεί η κάλυψη εξόδων από την ΠΟΕΔΗΝ, είτε με αντιπροσωπεία του Δ.Σ του Σωματείου μας.
VI. Τέλος στην κίνηση σχετικών διαδικασιών στήριξης της προσπάθειας της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας για την προστασία της πρώτης κατοικίας που θα απειληθεί εντονότατα το επόμενο διάστημα με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που προωθεί η κυβέρνηση.
          Στην Συνέχεια:
    Μετά τις προαναφερόμενες εισηγήσεις και αφού ακολούθησε,  η διαδικασία των ερωτήσεων και των τοποθετήσεων και βεβαίως ο σχετικός και απαραίτητος διάλογος μεταξύ των μελών του Δ.Σ.  
                                Το Δ.Σ του Σωματείου μας  ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ:
     1.     Ανάδειξη των ζητημάτων, όπως αυτά μπήκαν εισηγητικά για Νοσηλευτικές ειδικότητες, τμήμα AIDS,  πρακτική και συμπεριφορά Υποδιοικήτριας ΝΝΘώρακος και Φυματιολογικό Ιατρείο, καθώς επίσης και ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ του Δ.Σ γι΄ αυτά τα ζητήματα στην επικείμενη συνεδρίαση του Δ.Σ του Νοσοκομείου.
    2. Ανακοίνωση-Καταγγελία για την Πρακτική και την συμπεριφορά της Διοίκησης συνολικά, εξηγώντας παράλληλα τους λόγους ανάρτησης του πρόσφατου ΠΑΝΟ στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου.
      3.     Ανακοίνωση για την ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ των Συναδέλφων μας στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ.
       4.     ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της Διοίκησης και της Νοσηλευτικής για την ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΗ και ειδικά για την συμπεριφορά τους απέναντι στην Συναδέλφισσα Παπασπυροπούλου.
      5.     Παρέμβαση για τις εκπαιδευτικές άδειες Συναδελφισσών, αλλά και για τα οφειλόμενα repo στους Συναδέλφους που έρχονται με απόσπαση ή μετάταξη από άλλα Νοσοκομεία.
      6.     Παρέμβαση για τα Προβλήματα Υγείας των Συναδέλφων, που δεν αντιμετωπίζονται από την Διοίκηση, καθιστώντας την υπεύθυνη για τις όποιες επιπτώσεις.
     7.     Παρέμβαση για την αναγνώριση Προϋπηρεσίας Συναδελφισσών.
    8.     Δρομολόγηση διαδικασίας για την στήριξη της προσπάθειας της περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας.
      9.     Προγραμματισμό ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ με ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για την ιεράρχηση των προβλημάτων μας και την δρομολόγηση Κινητοποιήσεων.
     10.    Την συμμετοχή μας στο επικείμενο ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΥΓΕΙΑΣ, όπως αναφέρθηκε εισηγητικά.
       11.     Ανακοίνωση-Ψήφισμα για τα ΠΥΡΗΝΙΚΑ στον Άραξο.
                                        Δ.Σ  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨

Δεν υπάρχουν σχόλια: