Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Σχετικά με την 42η/24.10.17 Συνεδρίαση του Δ.Σ του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ.

        Όπως σας είχαμε ενημερώσει με σχετική ανάρτησή μας, την Τρίτη 24/10/17 συνεδρίασε το Δ.Σ του Νοσοκομείου, χωρίς προβλήματα αυτήν την φορά, δεδομένου ότι, παρά την σχετική παράσταση μας, δεν προχωρήσαμε σε καμία παραπέρα διαδικασία, Κινητοποίηση-Κατάληψη.
       Στην προαναφερόμενη λοιπόν Συνεδρίαση, όπου συζητήθηκαν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, που σας υπενθυμίζουμε στον σύνδεσμο που ακολουθεί (https://files.acrobat.com/a/preview/049c9771-65fc-4ebc-9529-049cce3eb30d),  πέρα από την συζήτηση και έγκριση της πληθώρας των υπολοίπων θεμάτων - ρουτίνας,  είχαμε:
α). Προτού το Δ.Σ του Νοσοκομείου  μπει  στην συζήτηση της ημερήσιας διάταξης, την τοποθέτηση της αντιπροσωπείας του Σωματείου μας, που όπως προαναφέρουμε παραβρέθηκε σ' αυτήν την συνεδρίαση, μετά από σχετική ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΑΣ, προκειμένου να εκθέσει στην  Διοίκηση τα ζητήματα που είχαν να κάνουν:
ü Τόσο με την κατάσταση που επικρατεί στο τμήμα του AIDS και γενικά την λειτουργία του, ζητώντας σχετική σύσκεψη μεταξύ όλων των εμπλεκομένων, της Διοίκησης και του Σωματείου για την διευθέτηση των προβλημάτων και την καλύτερη οργάνωση της λειτουργίας του, στα πλαίσια των κείμενων διατάξεων που καταπατούνται με αποκλειστική  ευθύνη της Διοίκησης.
ü  Όσο και για την μη σύννομη εμπλοκή της Υποδιοικήτριας του ΝΝΘώρακος στα λειτουργικά του ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ, όπως στο τμήμα των Τραπεζοκόμων, όπου υποκαθιστά τον ρόλο των Προϊσταμένων και το χειρότερο τόλμησε να απειλήσει  πρόσφατα τους Εργαζόμενους, όπως μας καταγγέλθηκε, ζητώντας ΑΜΕΣΑ την σχετική εξαίρεσή της, την απομάκρυνσή της και την επαναφορά της στις αρμοδιότητές  της.
ü αλλά και για τις  ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ, το αίτημά μας και την ομόφωνη απόφασή μας για συνέχιση της λειτουργίας τους, χωρίς αναστολές και για τις δύο ειδικότητες. 
ü και βεβαίως για την απαράδεκτη και την μη ενδεδειγμένη λειτουργία του πνευμονολογικού-φυματιολογικού εργαστηρίου, στον 2ο όροφο του ταχύρρυθμου, στις Διοικητικές υπηρεσίες, ζητώντας την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ του.
β).  Σε ότι αφορά την ημερήσια διάταξη,  ανάμεσα στα συνήθη θέματα ρουτίνας, που πάντα απασχολούν αυτό το υποβαθμισμένο πλέον όργανο, όπου δεν υπάρχουν ούτε καν οι απαραίτητες ενημερώσεις, δεδομένου ότι όλα κινούνται  παρασκηνιακά από την παραδιοίκηση που έχει αναπτυχθεί, μπορούμε να αναφέρουμε ότι είχαμε:
ü τις εγκρίσεις σκοπιμότητας της προμήθειας ΕΤΙΚΕΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ και της υπηρεσίας φύλαξης μέχρι την 15/1/2018.
ü την έγκριση άδειας άνευ αποδοχών για μια  Συναδέλφισσα Επισκέπτρια Υγείας.
ü την απόσπαση μίας Ιατρού του Νοσοκομείου μας στο Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ.
ü και βεβαίως τις Νοσηλευτικές ειδικότητες, την λειτουργία της Παθολογικής ειδικότητας, που  επανήλθε στο Συμβούλιο μετά από αίτημα τού εκπροσώπου μας σ' αυτό Κώστα Πετρόπουλου, χωρίς δυστυχώς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.
   γ). Επίσης σ'  αυτήν την συνεδρίαση, από τους Εκπροσώπους, τέθηκαν τα παρακάτω ζητήματα:
ü Από τον  εκπρόσωπο των Εργαζόμενων Κώστα Πετρόπουλο, τέθηκαν τα ζητήματα τα σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία του Νοσοκομείου  και ειδικά αυτά που έχουν να κάνουν με  τα  ανοίκιαστα διαμερίσματα και  το ΣΑΝΑΤΟΡΙΟ στη περιοχή της ΖΑΣΤΟΒΑΣ, που θα μπορούσε όπως ανέφερε χαρακτηριστικά να αξιοποιηθεί και ως χώρος κατασκηνώσεων για τα παιδιά των Εργαζόμενων.
ü Από τον εκπρόσωπο των Ιατρών Παναγιώτη Ηλιόπουλο τα 40 ορθοπεδικά χειρουργεία που είναι σε εκκρεμότητα, σε αναμονή  λόγω έλλειψης σχετικών πιστώσεων.
       Τέλος, δοθείσης της ευκαιρίας, να πούμε πως σ΄ αυτήν την συνεδρίαση, δεν υπήρξε από πλευράς Διοικητή καμία νύξη στα ζητήματα που είχε θέσει ο Εκπρόσωπός μας Κώστας Πετρόπουλος στην προηγούμενη Συνεδρίαση του Δ.Σ, ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις δυσχέρειες προμήθειας φαρμάκων, την λειτουργία του Αιμοδυναμικού και την λειτουργία του Δ.Σ του Νοσοκομείου.

            Από τον  Εκπρόσωπο των Εργαζόμενων στο Δ.Σ του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ
                                                            ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ  ΚΩΣΤΑ    

Δεν υπάρχουν σχόλια: