Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

ΠΑΡΑ την ΑΠΟΥΣΙΑ τους από την ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ, ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ οι ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ την ΚΤΙΡΙΑΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΜΑΣ.

Πάτρα: Πού θα διατεθεί η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου που θα εξαγγείλλει ο υπουργός       Την ανάπτυξη 150 κλινών ώστε, μεταξύ άλλων, να καλυφθούν τα τμήματα νευροχειρουργικό, νευρολογικό και ρευματολογικό, προβλέπει ο σχεδιασμός της ανέγερσης μιας ακόμα πτέρυγας στον «Αγιο Ανδρέα». Επίσης στον ίδιο χώρο θα στεγαστούν το φαρμακείο, η αποθήκη και το αρχείο του νοσοκομείου.  
        Οπως αποκάλυψε χθες η «Π» το συγκεκριμένο σχεδιασμό αναμένεται να τον ανακοινώσει ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός κατά την επίσκεψή του στην Πάτρα στο τέλος του μήνα.
        «Στόχος μας είναι με τον νέο σχεδιασμό να καλύψουμε όλες τις ανάγκες που έχουμε στο νοσοκομείο μας και να αναπτύξουμε όλες τις κλινικές και τμήματα στο βαθμό που προβλέπεται. Μιλώντας αντικειμενικά, σήμερα έχουμε ελλείψεις με τις οποίες δεν μπορούσαμε να ασχοληθούμε πριν ολοκληρωθεί το επταώροφο και γίνει η μεταφορά των κλινικών» μας είπε ο διοικητής του νοσοκομείου Θεόδωρος Σερεμέτης.
          Η εικόνα που μας περιέγραψε ο κ. Σερεμέτης δεν διαφέρει από αυτή που περιγράφει εδώ και καιρό το Σωματείο Εργαζομένων στο πλαίσιο της διεκδίκησης νέων υποδομών.
Συγκεκριμένα ανέφερε την ανάγκη ανάπτυξης 130 - 150 κλινών προκειμένου να αναπτυχθούν τα τμήματα: Νευροχειρουργικό, νευρολογικό και ρευματολογικό. «Πρέπει να τους εξασφαλίσουμε τουλάχιστον από 10- 14 κλίνες. Περιμένουμε 4-5 νευροχειρουργούς οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να εργαστούν εάν δεν έχει αναπτυχθεί η κλινική. Σχεδόν απ' όλες τις κλινικές αυτή τη στιγμή μας λείπουν κλίνες».
ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ
      Εξίσου επιτακτική είναι η ανάγκη εξασφάλισης στέγης και για το φαρμακείο. Οπως εξηγεί ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος «αυτή τη στιγμή το φαρμακείο το οποίο λειτουργεί άψογα, στεγάζεται σ' ένα παράπηγμα. Το οποίος πέραν των άλλων είναι οικονομικά ασύμφορο. Το καλοκαίρι που γίνεται θερμοκήπιο για να διατηρήσουμε τις προβλεπόμενες θερμοκρασίες για τη συντήρηση των φαρμάκων, το κόστος για τη λειτουργία των κλιματιστικών είναι αρκετά υψηλό. Επίσης το αρχείο μας στεγάζεται σε πολύ άσχημες συνθήκες».
Η ΘΕΣΗ
        Το νέο κτίριο σχεδιάζεται να ανεγερθεί ανάμεσα στη νέα πτέρυγα και το κτίριο Γεννηματά (ταχύρυθμο). Στην παρούσα φάση η διοίκηση του νοσοκομείου βρίσκεται σε συζητήσεις με το υπουργείο Υγείας προκειμένου να δρομολογηθούν τα επόμενα βήματα που θα οδηγήσουν στην υλοποίησή του.
         «Εάν καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε κι αυτό το κτίριο, η μόνη έλλειψη στο νοσοκομείο μας θα είναι η Ψυχιατρική Κλινική για την οποία ο νόμος προβλέπει συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Να είναι σε ξεχωριστό ισόγειο κτίριο. Αυτό θα το δούμε σε δεύτερο χρόνο» καταλήγει ο κ. Σερεμέτης.
ΜΑΡΙΝΑ ΡΙΖΟΓΙΑΝΝΗ-ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: