Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Νέες καρατομήσεις Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων στα Νοσοκομεία εν μέσω Αξιολόγησης.

                                            Αξιολόγηση μύθοι και πραγματικότητες
            Με νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ (Ν. 4369/2016) απαγορεύονται οι καθαιρέσεις Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων όλων των επιπέδων (Διευθυντές, Υποδιευθυντές, Τμηματάρχες) έως την συγκρότηση των Συμβουλίων  κρίσης και την επιλογή και τοποθέτηση νέων.
            Μνημονιακή δέσμευση είναι η αυτονόητη ανεξαρτητοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης. Συχνά το ακούμε αυτό από δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών. Η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι η επιμονή της στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων έχει σχέση με την αξιοκρατική επιλογή προϊσταμένων και την ποιοτικότερη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης. Ως εκ τούτων και των Νοσοκομείων.
            Στη  συνάντησή μας με τον κο Πολάκη την Τετάρτη 11 Οκτώβρη 2017 κατά την απεργιακή μας συγκέντρωση θέσαμε το ζήτημα των παράνομων καθαιρέσεων 800 Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων των Νοσοκομείων εν συνόλω 2.100. Ο κος Πολάκης μας ξεκαθάρισε ότι «εμείς (αυτός είναι το κράτος) δεν τις λέμε καθαιρέσεις αλλά αντικαταστάσεις. Έχουμε το δικαίωμα να ελέγξουμε το κράτος».
Οι μαζικές καθαιρέσεις Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων των Νοσοκομείων συνεχίζονται καθημερινά. Σας κοινοποιούμε απόφαση της Διοικήτριας του Νοσοκομείου ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ Θεσσαλονίκης, που καθαίρεσε τη μισή ιεραρχία της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας παράνομα, σε συνέχεια των οδηγιών που έλαβαν από τον κο Πολάκη στο γεύμα της έκθεσης Θεσσαλονίκης το Σάββατο 9/9/2017 στην ταβέρνα ΡΟΣΙΝΙΟΛ , στην οποία όπως ανακοινώσαμε σε προηγούμενο Δελτίο Τύπου έκαναν προγραφές υπηρεσιακών στελεχών μη αρεστών.
Αλήθεια στο Νοσοκομείο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ διαπιστώθηκε κάποια δυσλειτουργία στην παροχή νοσηλευτικών υπηρεσιών; Ασφαλώς και όχι. Την χειραγώγηση της υπαλληλικής ιεραρχίας των Νοσοκομείων θέλει και μόνο να πετύχει ο κος Πολάκης.
Για να τελειώνουμε και με το παραμύθι της αξιολόγησης τα περισσότερα εκ των καθαιρεμένων στελεχών του Νοσοκομείου ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ δεν συμμετείχαν στην απεργία κατά της αξιολόγησης και παρέδωσαν άριστες αξιολογήσεις. Τι εμπιστοσύνη λοιπόν μπορεί να έχει κανείς στον σκοτεινό κο Πολάκη για να συμμετάσχει στην αξιολόγηση; Συμμετέχουν  Προϊστάμενοι και την ίδια στιγμή καθαιρούνται. Είτε αξιολογηθείς είτε όχι εάν δεν έχεις υπογράψει αίτηση εγγραφής στο ΣΥΡΙΖΑ, Προϊστάμενος δεν παραμένεις εάν είσαι, ούτε γίνεσαι  εάν διαθέτεις τα απαραίτητα προσόντα .
Να σημειωθεί ότι η εν λόγω αξιολόγηση αφορά το έτος 2016. Για φανταστείτε οι προϊστάμενοι που καθαιρέθηκαν και προσέφυγαν στα δικαστήρια κατά των διοικητικών πράξεων των καθαιρέσεών τους θα είναι οι αξιολογητές των υπαλλήλων που πήραν τη θέση τους. Εκεί να δείτε πανηγύρια αξιοκρατικής αξιολόγησης.
Υπενθυμίζουμε ότι η ΠΟΕΔΗΝ κατέθεσε Μηνυτήρια Αναφορά κατά των Διοικήσεων για τις παράνομες καθαιρέσεις Προϊσταμένων και οι Διοικητές σύντομα θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη. Γι’ αυτή την αξιολόγηση μιλάμε.
Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ
.................................................
- Εδώ η Απόφαση της Διοικήτριας του Νοσοκομείου ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: