Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Πάτρα: "409" πρώην Στρατιωτικό Νοσοκομείο - Με τι μορφή θα επαναλειτουργήσει

      Ένα πρότυπο Πρωτοβάθμιο Ιατρικό Κέντρο που θα αποτελείται από Στρατιωτικούς ιατρούς όλων των Σωμάτων και παράλληλα θα παρέχει φαρμακευτικό υλικό για Στρατιωτικούς εν αποστρατεία και εν ενεργεία, θα φιλοξενηθεί στις εγκαταταστάσεις του "409" πρώην Στρατιωτικού Νοσοκομείου Πατρών. 
       Μάλιστα το προσεχές διάστημα ανανένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για την επαναλειτουργία του, από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ για την αξιοποίηση του κτιρίου έχει επιδείξει προσωπικό ενδιαφέρον ο Πάνος Καμμένος. 
       Η είδηση προέκυψε κατά την διάρκεια κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην Αχαΐα, Γιάννη Λαϊνιώτη.
       Στις 12 Ιουλίου του 2017 υπεγράφη από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο η μεταφορά του κτιρίου του πρώην 409 Στρατιωτικού Νοσοκομείου από το Υπουργείο Υγείας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Έτσι 35 χρόνια αφότου είχε παραχωρηθεί (το 1982) στο Υπουργείο Υγείας για να λειτουργήσει ως νοσηλευτική μονάδα του ΕΣΥ, επιστρέψε στον ιδιοκτήτη του.
       Τότε ο κ. Καμμένος ζήτησε από τις υπηρεσίες του Υπουργείου να του υποβάλλουν άμεσα πρόταση για την αξιοποίηση του κτιρίου. Μεταξύ των προτάσεων που εξετάστηκαν από τους υπηρεσιακούς παράγοντες ήταν και αυτή που κατέθεσε ο πολιτευτής Αχαΐας των ΑΝ.ΕΛ. Γιάννης Λαϊνιώτης για επαναφορά του Υγειονομικού χαρακτήρα της μονάδας με προσφορά φαρμακευτικών ή ιατρικών υπηρεσιών σε στρατευμένους και απόστρατους, πρόταση που διαμορφώθηκε μετά από συναντήσεις με Φορείς της περιοχής
       Στο συγκεκριμένο κτίριο μέχρι τον Απρίλιο του 2017 και για περισσότερο από 30 χρόνια, στεγάζονταν η Οφθαλμολογική, η Ουρολογική και η ΩΡΛ Κλινικές, η Μαιευτική- Γυναικολογική και η Εντατική Νεογνών, που μεταφέρθηκαν στο πολυώροφο κτίριο του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πατρών "Άγιος Ανδρέας".
       Εκτοτέ το οίκημα που μέχρι τότε λειτουργούσε ως νοσηλευτικό ίδρυμα και άνηκε διοικητικά στον "Άγιο Ανδρέα", έμεινε αναξιοποίητο.
       Για την διαδικασία της επαναλειτουργίας του "409" τον περασμένο Ιούλιο, είχε καταθέσει σχετική ερώτηση ο Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Κατσανιώτης, προς την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Αναδημοσίευση από Tempo24.News

Δεν υπάρχουν σχόλια: