Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018

Κατάμεστη η εκδήλωση κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας απο τον σύλλογο εργαζομένων στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας

       Δείτε ( http://flashstar.skaipatras.gr/site/?p=235772 ), όλα όσα έγιναν στην κοπή πίτας του συλλόγου εργαζομένων ο Άγιος Ανδρέας στην Πάτρα . Πολλά τα πολιτικά πρόσωπα που ήταν παρών, αλλα και εργαζόμενοι που μένουν πιστοί στην καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας τους .
         Δείτε επίσης όλες τις σχετικές  φωτογραφίες στο link που ακολουθεί :
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1469082589886369.1073744763.526305587497412&type=1&l=5b330a43d3
                                                         ...........................
          ΔΙΑΒΑΣΤΕ στη συνέχεια ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ την  ΟΜΙΛΙΑ του ΠΡΟΕΔΡΟΥ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ, Κώστα Πετρόπουλου:
        Εκ μέρους του Δ.Σ του Συλλόγου μας, αφού πρώτα σας καλωσορίσω και σας ευχαριστήσω παράλληλα για την παρουσία σας, σ' αυτήν μας εδώ την γιορτή, να ευχηθώ σε όλους σας
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΚΑΛΗ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
       Ο Σύλλογός μας, ως γνωστόν σε όλους, πέραν της έντονης και καθημερινής Συνδικαλιστικής του παρουσίας και Δράσης, κάθε χρόνο δεν παραβλέπει αυτήν εδώ, την καθιερωμένη πλέον εκδήλωσή μας, την Κοπή της ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ, μια εκδήλωση όπου είθισται να κάνουμε μια μικρή αναφορά στις δράσεις και τις διεκδικήσεις της χρονιάς που πέρασε αλλά και της χρονιάς που έρχεται.
      Την χρονιά που πέρασε το 2017 βρεθήκαμε όπως πάντα στις επάλξεις του Αγώνα,
- Τόσο για τα ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ μας, όπου πέρα από την διετή καθήλωση της μισθολογική μας εξέλιξης είχαμε μειώσεις αλλά και αμφισβητήσεις.
- Όσο και για τα ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ μας, τις ανατροπές και συνεχείς μειώσεις, την αβεβαιότητα στο δικαίωμα της συνταξιοδότησης.
- Αλλά και για την διάσωση του Ε.ΣΥ, αναδεικνύοντας τις ανάγκες και τα κενά του συστήματος τις μεγάλες ελλείψεις υλικών, ιατρών και Εργαζομένων.
- και βεβαίως για τα προβλήματα των Συναδέλφων μας και του Νοσοκομείου μας, για όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του Νοσοκομείου μας και των Συναδέλφων Εργαζόμενων σ΄ αυτό.
        Η αρνητική για τον Δημόσιο τομέα Υγείας και εμάς τους Εργαζόμενους, χρονιά που πέρασε, έφερε για το Νοσοκομείο μας την πολυπόθητη για εμάς εξέλιξη, την επαναλειτουργία του 7ορόφου κτιρίου, έναν στόχο που αξίζει να επισημάνουμε ότι τον παλέψαμε σχεδόν μόνοι μας και που επιτεύχθηκε χάριν των επίμονων και καθημερινών προσπαθειών μας, που βρήκαν ανταπόκριση σε πάρα πολλούς παράγοντες, τους οποίους δοθείσης της ευκαιρίας, ακόμη μια φορά, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε.
       Αυτές οι νέες κτιριακές υποδομές συνέβαλαν στην μεταστέγαση όλων των υπηρεσιών μας σ' αυτές εδώ τις κεντρικές κτιριακές υποδομές. Μια μεταστέγαση όμως, που πέρα από τις δυσλειτουργίες που δημιούργησε, άφησε άστεγες περίπου 150 κλίνες, άκρως αναγκαίες και απαραίτητες για την περιοχή μας, εξέλιξη που δημιουργεί την αναγκαιότητα αναζήτησης νέων κτιριακών υποδομών και βεβαίως άλλου νέου λειτουργικού χωροταξικού επανασχεδιασμού.
        Το 2018 λοιπόν, η χρονιά που τώρα αρχίζει, εκτιμούμε ότι θα είναι ακόμη μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά, δεδομένου ότι θα συνεχιστεί η προκλητικά παρατεταμένη κρίση στην χώρα μας, η μνημονιακή πολιτική και μάλιστα με την πιο σκληρή της μορφή για όλους μας.
      Για μας τους Εργαζόμενους στην Υγεία, το 2018 θα είναι ακόμη μια δύσκολη χρονιά, βεβαίως αγωνιστική και διεκδικητική όπως το προδιαγράφει η κυβερνητική πολιτική, με τον Κρατικό Προϋπολογισμό και όχι μόνον, δεδομένου ότι και η ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ θα συνεχιστεί και μάλιστα επικίνδυνα, αφού η κρατική χρηματοδότηση μειώνεται κατά 350 εκ € έναντι του 2017 και η ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ επίσης θα συνεχιστεί, αφού οι μόνιμες προσλήψεις που εμείς διεκδικούμε παραμένουν υποσχέσεις της πολιτικής ηγεσίας που δυστυχώς δεν εκπληρώνονται και δυστυχώς δεν ολοκληρώνονται ούτε οι δρομολογημένες, ούτε η 4Κ και η 5Κ που είναι σε αναμονή από τα τέλη 2015, ούτε η 7Κ από τις αρχές του 2017. Προσλήψεις ακούμε και προσλήψεις δεν βλέπουμε.
       Αντί των υποσχέσεων για 5.000 προσλήψεις Ιατρών και Νοσηλευτών για το 2015 και 3.600 για το 2016, είχαμε 7.700 αποχωρήσεις, αποχωρήσεις που εν μέρει καλύπτονται με επικουρικούς και συμβασιούχους, με εργολαβικούς, που όλοι μαζί έχουν φθάσει τις 14.000 (2.100 επικουρικοί Ιατροί,1.000 Νοσηλευτές 4.000 ΟΑΕΔ-ΕΣΠΑ και 7.000 εργολαβικοί), έναντι των 33.000 συνολικά αποχωρήσεων στα χρόνια των μνημονίων.
      Για εμάς λοιπόν τους Εργαζόμενους στο Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ, η νέα χρονιά ξεκινάει με πάρα πολλά ανοικτά μέτωπα, πέρα από τα προβλήματα της καθημερινότητας, που και σ' αυτά οι λύσεις δυστυχώς είναι ένα ζητούμενο, όπως:
- Η σοβαρή εκκρεμότητα με τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ του Νοσοκομείου, των 475 κλινών, μια εκκρεμότητα έντονου προβληματισμού για εμάς, για το τι και πότε θα έλθει, δεδομένου ότι έχει ξεπεράσει κάθε όριο αναμονής.
- Το ζήτημα της χρηματοδότησης, όπου πέρα από τις κυβερνητικές επικοινωνιακές κορώνες, δεν έχει επιτευχθεί η διεκδίκησή μας, η αναγκαία και απαραίτητη αύξηση του προϋπολογισμού μας κατά 40%.
- Της περαιτέρω κτιριακής επέκτασης μας για την στέγαση των 150 άστεγων κλινών και υπηρεσιών και εδώ θέλω να ζητήσω από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, την Υ.Πε και τους τοπικούς Βουλευτές, την επιμονή τους στο επικείμενο περιφερειακό Συνέδριο που θα γίνει στην περιοχή μας παρουσία μεγάλου κυβερνητικού κλιμακίου, για την κυβερνητική δέσμευση, την αποδοχή και επίτευξη του προαναφερόμενου στόχου μας, που πραγματικά θα δώσει μια άλλη πνοή και οντότητα στο Νοσοκομείο μας και άλλη προοπτική στην περιοχή μας.
- Το Ανοικτό μέτωπο της υποστελέχωσης, δεδομένου ότι ξεκινάμε το 2018 με 372 περίπου κενές Οργανικές θέσεις, κενά που μαζί με τα Κ.Υ φθάνουν τις 427 οργανικές θέσεις, (270 κενά όλων των ειδικοτήτων+40 Ιατροί για τον Αγ. Ανδρέα, 49+10 αντίστοιχα του NNΘ και 55 Εργαζόμενων στα Κ.Υ), με βάσει τον λειτουργούντα οργανισμό των 400+50 κλινών. Αξίζει να επισημάνουμε ότι οι πάλαι ποτέ 1.250 Εργαζόμενοι και Ιατροί μαζί με τα Κ.Υ, σήμερα είμαστε 646 χωρίς τα Κ.Υ τα οποία στενάζουν από τις μεγάλες ελλείψεις υλικών, ιατρών και προσωπικού. Για να γίνει βέβαια το Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ, ο πραγματικός ένας εκ των δύο πυλώνων της υγείας στην περιοχή μας, όπως επιδιώκουμε και διεκδικούμε, δεν αρκούν μόνον οι κτιριακές υποδομές, χρειάζονται ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ και μάλιστα γενναίες προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού και Ιατρών, απέναντι στις 372 κενές οργανικές θέσεις που καταγράφουμε.
       Εμείς πάντως οι Εργαζόμενοι σ΄ αυτό εδώ το Νοσοκομείο, απέναντι σ΄ αυτήν την κατάσταση, όπως πάντα έτσι και το 2018, θα συνεχίσουμε τον αγώνα:
- Για επιπλέον χρηματοδοτήσεις. Χρηματοδοτήσεις που να μας δίνουν την δυνατότητα της πλήρους και σωστής λειτουργίας μας, για να μην γινόμαστε ζητιάνοι για υλικά και φάρμακα, όπως γίναμε την χρονιά που πέρασε.
- Για τον οργανισμό, με σκοπό και στόχο τη δυνατότητα κάλυψης όλων των αυξημένων αναγκών της περιοχής μας, έναν οργανισμό 470 και πλέον κλινών, που θα πρέπει να έλθει το συντομότερο.
- Για προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ και μόνον ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, παρά τις ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ σχετικές ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ και στον φετινό κρατικό προϋπολογισμό και βεβαίως την μονιμοποίηση, όλων των μη μονίμων εργαζόμενων, οι οποίοι όντως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Νοσοκομείων και που για το δικό μας φθάνουν συνολικά τους 117 εργαζόμενους.
Για τα κτιριακά μας, όπως προαναφέρουμε.
- Για την πλήρη και σωστή οργάνωση και λειτουργία του Νοσοκομείου, που οφείλω να πω ότι δεν είναι στα καλύτερά του επίπεδα και τα προβλήματα της καθημερινότητας που είναι πολλά και δύσκολα για το Νοσοκομείο και τους Συναδέλφους μας Εργαζόμενους σ΄ αυτό.
- Για την βελτίωση των εισοδημάτων μας που παραμένουν καθηλωμένα και καταδικασμένα στην φτώχεια και την εξαθλίωση.
- Για την ανατροπή των αντισυνδικαλιστικών διατάξεων.
- και βεβαίως για την ανάπτυξη και λειτουργία των απαραίτητων Κέντρων Υγείας που παραμένουν εγκαταλελειμμένα και την επαναφορά τους στα Νοσοκομεία.
          Κλείνοντας λοιπόν αυτήν την όσο το δυνατόν σύντομη αναφορά μου, θα ήθελα να πω ότι και στο εξίσου δύσκολο 2018, ας κρατήσουμε ζωντανή την ΕΛΠΙΔΑ, την ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ και την διάθεση για ΑΓΩΝΕΣ, παρά τις σχετικές κυβερνητικές μεθοδεύσεις περιορισμού τους και όχι μόνον.
    Ας ελπίσουμε λοιπόν η νέα χρονιά, που σαφώς θα χρειαστεί όραμα, στόχους, συνεργασίες και βεβαίως την αλληλοστήριξη όλων μας, να κάνει πραγματικότητα όλα αυτά που διεκδικούμε.
     Το Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, είναι ένα Νοσοκομείο που με το πολύ καλό και έμπειρο δυναμικό του κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά, παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, καλύπτοντας ανάγκες απ΄ όλη την ευρύτερη περιοχή της Δυτ. Ελλάδας, αξίζει και πρέπει να έχει καλύτερη τύχη και αντιμετώπιση, μεγαλύτερη στήριξη, την τύχη και την προοπτική που του αρμόζει.
ΕΥΧΟΜΑΙ λοιπόν και πάλι σε όλους
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ,
ΥΓΕΙΑ, ΕΥΤΥΧΙΑ, ΠΡΟΟΔΟ, και ΠΡΟΚΟΠΗ,
KAΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: