Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

«Έγνοια μου, να συνεχιστεί το έργο…»-Αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης η διευθύντρια του Κ.Ψ.Υ του ΓΝΠ Κ. Σωτηριάδου

     Με την ευχή να μην βαλτώσει το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών και να ενισχυθεί με προσωπικό για να συνεχίσει το σημαντικό έργο του, αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης η μέχρι σήμερα διευθύντριά του Κωνσταντίνα Σωτηριάδου Ψυχίατρος-Παιδοψυχίατρος.
     «Προσπάθησα όλα αυτά τα χρόνια να αναπτύξω την σύγχρονη ψυχιατρική με κοινωνική ματιά. Ελπίζω τόσο το Νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» όσο και η 6η Υγειονομική Περιφέρεια να συνεχίσουν να στηρίζουν το Κέντρο προκειμένου να συνεχίσει το έργο του, μεριμνώντας για τη στελέχωσή του με ιατρικό και λοιπό προσωπικό για να συνεχίσει το έργο του προς όφελος των ασθενών με ψυχική νόσο αλλά και στην κοινωνία», δήλωσε στην «Π.Γ.» η κυρία Σωτηριάδου.
       Η συγκινησιακή φόρτιση ήταν έκδηλη καθώς χθες ήταν η τελευταία της μέρα στην άσκηση της επιστήμης της στον δημόσιο τομέα, εφόσον είχε συμπληρώσει μια πολύχρονη διαδρομή στο ΕΣΥ. Ωστόσο, θα συνεχίσει να ασκεί το ιατρικό της λειτούργημα, υπηρετώντας στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και ως εθελόντρια του Κέντρου Ψυχικής Υγείας, στο οποίο όπως μας είπε αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος της ζωής και της ψυχής της…
      «Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα, αισθάνομαι θλίψη που αφήνω έναν χώρο που υπηρέτησα επί σειρά ετών αλλά και έγνοια για να συνεχιστεί το έργο του, να εξελιχθεί το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του ΓΝΠ «Αγ. Ανδρέας» και να μην βαλτώσει…», αναφέρει.
      Η κυρία Σωτηριάδου αναγνωρίζει τις προθέσεις της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ και του Νοσοκομείου για να ενισχυθεί με μόνιμο ιατρικό προσωπικό και ψυχολόγο, καθώς εφεξής το Κέντρο θα λειτουργεί με τον νέο συντονιστή διευθυντή τον κ. Παπανικολάου και δύο επικουρικούς γιατρούς.
Σημείο αναφοράς στο έργο που αφήνει πίσω της αποτέλεσαν οι ομαδικές θεραπείες που έγιναν επί των ημερών της αλλά και η Κινητή Μονάδα του Κέντρου (δυστυχώς σήμερα δεν λειτουργεί λόγω ελλείψεως προσωπικού) περιοδεύοντας σε όλη την Αχαΐα και εξετάζοντας περιστατικά σε απομακρυσμένες περιοχές αλλά και παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες στα σχολεία, όπου υπήρχαν ανάγκες.
      Η προσφορά του Κέντρου Ψυχικής Υγείας του ΓΝΠ «Αγ. Ανδρέας» είναι διαχρονικά πολύ σημαντική, εάν συνυπολογιστεί ότι μόνον το 2016, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, έχουν γίνει 3.500 ιατρικές πράξεις και άλλες επιμέρους δραστηριότητες.
      Η κυρία Σωτηριάδου με αφορμή την αποχώρησή της από το Κέντρο και μέσω της «Π.Γ.» εκφράζει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους συναδέλφους της και σε όλους τους εργαζόμενους του Κέντρου που κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες και συνεισέφεραν από το υστέρημα του χρόνου τους για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην κοινότητα, πέραν του ωραρίου τους, προσφέροντας τον χρόνο και την ψυχή τους…
Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου Εφημερίδα ΓΝΩΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: