Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Πάτρα: Έκοψε την πίτα του το Σωματείο "Ιπποκράτης"

        Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε προχθές το σωματείο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας.
        Ο πρόεδρος του σωματείου ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ και γενικος συμβουλος ΑΔΕΔΥ Κωστας Πετροπουλος στον χαιρετσμό - ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων:
         "Ο Σύλλογός μας, ως γνωστόν σε όλους, πέραν της έντονης και καθημερινής Συνδικαλιστικής του παρουσίας και Δράσης, κάθε χρόνο δεν παραβλέπει αυτήν εδώ, την καθιερωμένη πλέον εκδήλωσή μας, την Κοπή της ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ, μια εκδήλωση όπου είθισται να κάνουμε μια μικρή αναφορά στις δράσεις και τις διεκδικήσεις της χρονιάς που πέρασε αλλά και της χρονιάς που έρχεται.
           Την χρονιά που πέρασε το 2017 βρεθήκαμε όπως πάντα στις επάλξεις του Αγώνα:
  • Τόσο για τα ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ μας, όπου πέρα από την διετή καθήλωση της μισθολογική μας εξέλιξης είχαμε μειώσεις αλλά και αμφισβητήσεις.
  • Όσο και για τα ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ μας, τις ανατροπές και συνεχείς μειώσεις, την αβεβαιότητα στο δικαίωμα της συνταξιοδότησης.
  • Αλλά και για την διάσωση του Ε.ΣΥ, αναδεικνύοντας τις ανάγκες και τα κενά του συστήματος τις μεγάλες ελλείψεις υλικών, ιατρών και Εργαζομένων
  • και βεβαίως για τα προβλήματα των Συναδέλφων μας και του Νοσοκομείου μας, για όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του Νοσοκομείου μας και των Συναδέλφων Εργαζόμενων σ΄ αυτό
       Για μας τους Εργαζόμενους στην Υγεία, το 2018 θα είναι ακόμη μια δύσκολη χρονιά, βεβαίως αγωνιστική και διεκδικητική όπως το προδιαγράφει η κυβερνητική πολιτική, με τον Κρατικό Προϋπολογισμό και όχι μόνον, δεδομένου ότι και η ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ θα συνεχιστεί και μάλιστα επικίνδυνα, αφού η κρατική χρηματοδότηση μειώνεται κατά 350 εκ € έναντι του 2017 και η ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ επίσης θα συνεχιστεί, αφού οι μόνιμες προσλήψεις που εμείς διεκδικούμε παραμένουν υποσχέσεις της πολιτικής ηγεσίας που δυστυχώς δεν εκπληρώνονται και δυστυχώς δεν ολοκληρώνονται ούτε οι δρομολογημένες, ούτε η 4Κ και η 5Κ που είναι σε αναμονή από τα τέλη 2015, ούτε η 7Κ από τις αρχές του 2017. Προσλήψεις ακούμε και προσλήψεις δεν βλέπουμε.
Αντί των υποσχέσεων για 5.000 προσλήψεις Ιατρών και Νοσηλευτών για το 2015 και 3.600 για το 2016, είχαμε 7.700 αποχωρήσεις, αποχωρήσεις που εν μέρει καλύπτονται με επικουρικούς και συμβασιούχους, με εργολαβικούς, που όλοι μαζί έχουν φθάσει τις 14.000 (2.100 επικουρικοί Ιατροί,1.000 Νοσηλευτές 4.000 ΟΑΕΔ-ΕΣΠΑ και 7.000 εργολαβικοί), έναντι των 33.000 συνολικά αποχωρήσεων στα χρόνια των μνημονίων.
      Για εμάς λοιπόν τους Εργαζόμενους στο Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ, η νέα χρονιά ξεκινάει με πάρα πολλά ανοικτά μέτωπα, πέρα από τα προβλήματα της καθημερινότητας, που και αυτά οι λύσεις δυστυχώς είναι ένα ζητούμενο, όπως:
      Η σοβαρή εκκρεμότητα με τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ του Νοσοκομείου, των 475 κλινών, μια εκκρεμότητα έντονου προβληματισμού για εμάς, για το τι και πότε θα έλθει, δεδομένου ότι έχει ξεπεράσει κάθε όριο αναμονής.
      Το ζήτημα της χρηματοδότησης, όπου πέρα από τις κυβερνητικές επικοινωνιακές κορώνες, δεν έχει επιτευχθεί η διεκδίκησή μας, η αναγκαία και απαραίτητη αύξηση του προϋπολογισμού μας κατά 40%.
      Της περαιτέρω κτιριακής επέκτασης μας για την στέγαση των 150 άστεγων κλινών και υπηρεσιών και εδώ θέλω να ζητήσω από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, την Υ.Πε και τους τοπικούς Βουλευτές, την επιμονή τους στο επικείμενο περιφερειακό Συνέδριο που θα γίνει στην περιοχή μας παρουσία μεγάλου κυβερνητικού κλιμακίου, για την κυβερνητική δέσμευση, την αποδοχή και επίτευξη του προαναφερόμενου στόχου μας, που πραγματικά θα δώσει μια άλλη πνοή και οντότητα στο Νοσοκομείο μας και άλλη προοπτική στην περιοχή μας.
       Κλείνοντας λοιπόν αυτήν την όσο το δυνατόν σύντομη αναφορά μου, θα ήθελα να πω ότι και στο εξίσου δύσκολο 2018, ας κρατήσουμε ζωντανή την ΕΛΠΙΔΑ, την ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ και την διάθεση για ΑΓΩΝΕΣ, παρά τις σχετικές κυβερνητικές μεθοδεύσεις περιορισμού τους και όχι μόνον. Ας ελπίσουμε λοιπόν η νέα χρονιά, που σαφώς θα χρειαστεί όραμα, στόχους, συνεργασίες και βεβαίως την αλληλοστήριξη όλων μας, να κάνει πραγματικότητα όλα αυτά που διεκδικούμε. Το Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, είναι ένα Νοσοκομείο που με το πολύ καλό και έμπειρο δυναμικό του κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά, παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, καλύπτοντας ανάγκες απ΄ όλη την ευρύτερη περιοχή της Δυτ. Ελλάδας, αξίζει και πρέπει να έχει καλύτερη τύχη και αντιμετώπιση, μεγαλύτερη στήριξη, την τύχη και την προοπτική που του αρμόζει".
       Στην εκδήλωση παρεβρέθησαν μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο Βουλευτής Αχαϊας Παπαθεοδώρου Θεόδωρος, οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Αλεξόπουλος και κ. Δριβήλας, ο Αντιδήμαρχος Πάτρας Πελεκούδας Δημήτρης, ο διοικητής του Νοσοκομείου, οι Υποδιοικήτριες και το μέλος του Δ.Σ Γιάννης Λάμπρου.Επίσης η κ.Παπαχρυσανθάκη από τον Σύλλογο ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ, η κ.Παπαϊωάννου από τον όμιλο ΦΛΟΓΑ και το Δ.Σ του Συλλόγου Εεργαζομένων ΝΝΘώρακος.
       Το φλουρί, που ήταν μια χρυσή Λίρα την κέρδισε ο Συνάδελφος Αλεξόπουλος Κώστας (Βιοχημικός). Κλήρωσαν επίσης μιά 3ήμερη Άδεια που κέρδισε ο Συνάδελφος Καρπής Γιώργος (Θυρωρός) και μιά 2ήμερη άδεια που κέρδισε η Συναδέλφισσα Παρασκευοπούλου Ανδριάννα (Νοσηλεύτρια). Τέλος έγινε ο αποχαιρετισμός των παρακάτω Συνταξιούχων του 2017: Πουλιάσης Νίκος, Κωνσταντάκης Γιάννης, Σταθούλια Λαμπρινή, Τερλεπάνη Βασιλική, Μπακοπούλου Βασιλική και Γκαμπούρης Κώστας.
Αναδημοσίευση από PatrasEvents

Δεν υπάρχουν σχόλια: