Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Στον Ι.Ν των ΑΓΓΕΛΩΝ, ΣΗΜΕΡΑ στίς 5 μμ η ΚΗΔΕΙΑ του Ιατρού ΜΑΚΗ ΒΑΝΔΩΡΟΥ, που έφυγε χθές από την Ζωή.

Πάτρα: Θλίψη για τον γιατρό Μάκη Βανδώρο- Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών  Ήταν διευθυντής του Παθολογοανατομικού εργαστηρίου του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας»     Εφυγε χθες από την ζωή,  μετά από μια άνιση μάχη, με σοβαρή ασθένεια, σε ηλικία 60 ετών, ο Διευθυντής του Παθολογοανατομικού εργαστηρίου του Νοσοκομείου μας  ΜΑΚΗΣ ΒΑΝΔΩΡΟΣ,  βυθίζοντας στο πένθος τους οικείους  του,  τους συνεργάτες του και όχι μόνον.
     Εφυγε ένας εξαιρετικός επιστήμονας και άνθρωπος, που άφησε το στίγμα του, με όλους όσοι των γνώριζαν να μιλούν με τα καλύτερα λόγια, τόσο για την επιστημονική του επάρκεια, όσο και για τον αδαμάντινο χαρακτήρα του.
         Καλό σου Ταξίδι……..



      Η «καρδιά» του Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου του Νοσοκομείου της Πάτρας «Ο Άγιος Ανδρέας» σταμάτησε χθες να χτυπά!..
     Ο Διευθυντής του Εργαστηρίου, Γεράσιμος (Μάκης) Βανδώρος, ο άνθρωπος από τα χείλη του οποίου κρέμονταν εκατοντάδες συνάνθρωποί μας περιμένοντας με αγωνία τα αποτέλεσμα της βιοψίας τους, έμελλε να πάρει τα κακά μαντάτα για τον ίδιο του, τον εαυτό…
     Οι συνεργάτες του, στο Εργαστήριο που από το 2015 είχε αναλάβει τα «ηνία» του, αλλά και νωρίτερα ως Επιμελητής Α’ «πάγωσαν» στην είδηση του θανάτου του.
     Δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ο δικός τους άνθρωπος, ο γιατρός τους που τους ενέπνεε και τους καθοδηγούσε, ο άνθρωπος με τον οποίο μοιράστηκαν αμέτρητες στιγμές πόνου, αλλά και ανακούφισης δεν είναι πια ανάμεσά τους.
ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ
     Ο Μάκης Βανδώρος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Σπούδασε Ιατρική στο εξωτερικό και έλαβε την ειδικότητά του, σε νοσηλευτικό ίδρυμα της Αττικής.
     Ήλθε στην Πάτρα στο Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα το 2008 ως Επιμελητής Α’ και το 2015 ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή στο Εργαστήριο, το οποίο χάρη στον ίδιο και στους συνεργάτες τους εξελίχθηκε σ’ ένα από τα καλύτερα σε πανελλαδικό επίπεδο. Η αγάπη του για τον συνάνθρωπο, η αγωνία που μοιραζόταν με τους ασθενείς του, αλλά και η διάθεση της προσφοράς του ήταν ανεξάντλητες.
     Υπήρξε αξιόλογος επιστήμονας με επιστημονική επάρκεια και εξειδικευμένες γνώσεις στον δύσκολο και ευαίσθητο τομέα της παθολογοανατομίας, αλλά πάνω απ’ όλα άνθρωπος που με περισσή αξιοπρέπεια αγωνίστηκε και πάλεψε μέχρι τέλους με την ασθένειά του. Η μάχη ήξερε πως είναι άνιση όμως ποτέ δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια. Έζησε μέχρι τελευταία στιγμή με την ελπίδα, αυτήν που προσέφερε απλόχερα στους ασθενείς του…
     Ο Μάκης Βανδώρος είχε υπηρετήσει επίσης, στα Νοσοκομεία της Κορίνθου και του Αιγίου, ενώ συνεργαζόταν και με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος.
     Ήταν πνευματώδης με ανησυχίες, αλλά και αρκετά ενδιαφέροντα, όπως η ιστιοπλοϊα και η σκοποβολή, ενώ δεν έκρυβε ποτέ την αγάπη του για τον Παναθηναϊκό.
ΤΟΝ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
       Ο Μάκης Βανδώρος ήταν πατέρας τριών παιδιών. Σήμερα στις 5 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αγγέλων του Α’ Δημοτικού Κοιμητηρίου, η οικογένειά του, η σύζυγός του Μαρία, τα παιδιά του, Πέτρος, Άγγελος και Ελένη, η «δεύτερη οικογένειά του», η ομάδα του, στο Παθολογοανατομικό Εργαστήριο, αλλά και οι συνάδελφοί του στον «Άγιο Ανδρέα» θα του απευθύνουν το ύστατο χαίρε.
      Παράκληση της οικογένειας είναι αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στη Μονάδα Αυτιστικού Ατόμου και Νοητικής Στέρησης «Ελπίδα» στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: